Tun med guacamole
Ventresca da atùn y guacamole
1 dåse tunfilet
1 stk avocado – hakket eller mast så fint man har lyst
1 stk tomat – uden skind og hakket
1/2 løg hakket
1/2 spsk hakket friske koriander
Én hakket frisk grøn chili eller tabasco til at
gøre det spicy
1/2 spsk citronsaft
1 spsk olivenolie
Salt og hvid peber
Vinaigrette
1 stk tomat uden skind og frø (hakket i små tern)
50g oliven olie
STEP 1
Bland alle ingredienserne (ikke dem til vinaigretten, ej heller tunen) i en skål 10 minutter inden det skal serveres.
STEP 2
Efterlad stenen fra avocadoen i blandingen og sæt film over skålen, så blandingen ikke bliver misfarvet.
STEP 3
Lige inden servering blandes ingredienserne til vinaigretten sammen. (Den smager bedst nylavet)
STEP 4
Serveringen kan laves ved at lave små bunker af guacamole blandingen, ovenpå ligges tunfileterne. Vinaigretten hældes over retten og purløgen eller persillen spredes ud over retten og lidt rødebede strimler på toppen.