Spanske kødboller i tomatsovs
Albóndigas en salsa de tomate
Kødboller
500 g Hakket svine- og oksekød
2 Fed hvidløg
1 Æg
2 1/2 spsk Rasp/brødkrummer
2 spsk hakket persille
3/4 tsk Sød paprika
1/4 tsk Røget paprika
1/4 tsk Stærk paprika
Salt og Peber
Olivenolie til stegning
Evt. chorizo
Tomatsovs
1 Stort løg
2 spsk Olivenolie
3 Fed hviløg
2 dåser Hakkede tomater
1/2 tsk Fennikelfrø
1 tsk Tørret oregano
2 stk Laurbærblade
1/4 tsk Cayennepeber
2 spsk Hakket persille
Salt og Peber
Denne her ret er ikke en typisk ret, som skal spises med pasta, det er tænkt til at spise selv. Vil du gøre dine kødboller endnu mere lækre, kan man vælge at tilføje chorizo og det smager altså også ret godt, men der er rigelig smag uden chorizo også.
STEP 1
Føst laver vi kødbollerne. Det hakkede kød, revet hvidløgsfed, let sammenpisket æg, tørrede brødkrummer, persille, sød, røget og varm paprika, salt og peber kommes i en skål. Bland godt med hånden. Form mellem 30 og 35 små frikadeller, på størrelse med en valnød.
STEP 2
Varm olien op i en stor gryde. Steg frikadellerne (om nødvendigt i to partier), til de er brune på alle sider. Dette tager cirka 5 minutter. Tag frikadellerne ud af gryden og sæt dem til side.
STEP 3
Så går vi igang med saucen. Hak løget meget fint. Varm de 2 spsk. olivenolie i samme gryde. Tilsæt løget og steg det, til det er gennemsigtigt. Tilsæt de finthakkede hvidløgsfed og rør i endnu et minut.
STEP 4
Tilsæt tomaterne fra dåsen, fennikelfrø, oregano, laurbærblade, cayennepeber og hakket persille til blandingen. Tilsæt også lidt salt og peber. Rør godt rundt og bring det i kog. Lad det simre ved middel til lav varme i 20 minutter eller indtil det er tykkere i konsistensen.
STEP 5
Tilsæt frikadellerne i gryden og varm dem i saucen i cirka 5 minutter eller indtil de er gennemstegte.