1 lille løg finthakket
4 fed hvidløg, presset
400g kartofler, i store tern
8 æg
1 tsk salt
En smule peber (gerne frisk kværnet)
3 spsk olie
Hakket persille til pynt

STEP 1

Snit løgene i små tern og steg dem på en pande i ca. 5 min så de er bløde.  Tag dem af panden.

 

STEP 2

Tilsæt kartoflerne på den stadig varme pande og steg dem, mens de vendes ofte. De må gerne få lidt stegeskorpe og blive møre.

 

STEP 3

Skru ned for varmen på panden og tilsæt løgene. Sæt låg på.

 

STEP 4

Derefter skal æggene piskes sammen med hvidløg, salt og peber.

 

STEP 5

Hæld æggeblandingen over kartoflerne og løgene i panden.

 

STEP 6

Læg låg på igen, sæt varmen på middel til lav varme og lad den “bage” på komfuret i ca 30 min.

 

STEP 7

Hvis tortillaen stadig er lidt tilberedt i midten, kan den sættes i ovnen på 175 grader i ca. 5-10 min.
– det hakkede persille tilsættes lige inden servering, hvis dette ønskes.

 

Ekstra tips

Der kan tilsættes rigtig mange ting i sådan en tortilla. Vil man holde det traditionelt spansk kan der tilsættes 50g chorizo pølse i retten, som vil give den lidt mere smag.

Derudover kan man sagtens rive noget af ens spanske ost over den inden servering. Hvis man er ligeså meget til ost som vi er 🙂

DEL OPSKRIFTEN

Spansk tortilla

Her på siden finder du en kartoffelomelet opskrift. Som du kan se, er det faktisk en meget enkelt ret, som enhver kan tilberede. Du er derfor velkommen til at prøve kræfter med det. Du vil nok synes, det er lækkert. På spansk hedder det tortilla española (spansk omelet) eller tortilla de patatas (kartoffelomelet). Nu hvor vi har styr på betegnelserne, kan vi sige mere om denne enkel og lækker ret.

Spansk tortilla er en af de mest kendte og emblematiske eksempler på det spanske køkken. Man kan stort set bestille det på alle barer og restauranter i Spanien. Den simpleste opskrift indeholder kun æg og kartoffel, men den mest populære udgave inkluderer løg. Det har vi også taget med i opskriften her på siden. Man plejer at sige, at der er mange måder at tilberede retten på. Faktisk lige så mange som der er kokke. Derfor bør du ikke tøve med at eksperimentere med forskellige ingredienser, der falder i din smag.

Lækker spansk omelet

For at kunne lave en lækker spansk omelet er der nogle, der mener, at de kartofler, man anvender skal være mere kogte end stegte. Man mener også, at det er vigtigt, at kartoflerne ligger lidt i det sammenpiskede æg, hvis man gerne vil opnå den rette konsistens.

Kartoffel tortilla

Tortilla de patatas kommer i mange udgaver. Hvis du har været på ferie i Madrid, er du måske været præsenteret for en variant, der hedder tortillas bravas (stærk omelet).

Spansk kartoffelomelet

Mange foretrækker deres tortilla spansk til morgenmad. Måske har du lagt mærke til, at man fx på Gran Canaria næsten altid har tortilla de patatas som en fast del af den morgenmad, der bliver serveret for gæsterne.

Kartoffelomelet

En spansk tortilla opskrift, som den, du finder her på siden, kan du med fordel tilberede til morgenmad, aftensmad eller frokost.