SANGRIA
Sangria
750 ml Spansk vin, den må gerne være lidt tør
80 ml Brandy/cognac/rum (brandy er den mest rigtige, men hvis man har de andre nævnte er det også godt)
180 ml Appelsinjuice
3-4 spsk Brunfarin eller sirup/honning
Friske frugter
1/2 Appelsin
1/2 Citron
1/2 Grønt æble
1 håndfuld Vindruer
Har man lyst kan andre frugter også bruges, men de nævnte her er dem man typisk bruger.
Isterninger til afkølning
Vidste du godt, at Sangria først blev lavet som årsag til, at bruge vinen til, at dræbe bakterier i vandet. Siden dér har opskriften taget fart med at blive udviklet, så her får du den typiske Sangria opskrift.
STEP 1
Skær først alle de forskellige frugter ud, i ca. lige store stykker
STEP 2
Tag en kande og tilføj alt frugt og brun farin. Tryk det godt sammen med fx. en grydeske i træ.
STEP 3
Tilføj så juicen og brandy/rum eller hvilken som helst form for alkohol du ønsker og mos derefter lidt mere med skeen,
STEP 4
Tilføj nu vinen og rør godt rundt så det hele bliver godt mikset. Smag om der evt. skal tilføjes mere, sødt, alkohol, eller juice og tilføj isterninger.
BONUS INFO
Sangria smager bedst når den lige er lavet, men kan godt tåle at stå i 48 timer. Tilføj derfor først isterninger når den sal serveres.