Paella med blæksprutter og muslinger
Arroz con calamares y mejillones en conserva
500 g paella ris (andre typer ris kan også anvendes)
1/2 aubergine
1/2 zucchini
1 stk gulerod
1 stk forårsløg
2 fed hvidløg
1/4 dåse tomatpuré
1/4 dåse hakkede tomater ( helt blendet)
2 dåser blæksprutter
2 dåser muslinger
Salt
Peber
Olie
1 l. fiske fond
Evt. rejer
Hvis du har et gasblus kan paella panden bruges som almindelig pande til at tilberede paellaen. Ellers bruges en almindelig pande og kan anrettes i en lille paella pande.
STEP 1
Rengør og hak din aubergine, zucchini, hvidløg, gulerod og løg i mindre tern. Skær blæksprutterne i mindre stykker, husk at behold væden.
STEP 2
Svits hvidløg i en god sjat olie over middel varme. Når disse er brunet tilsætter du grønsagerne.
STEP 3
Tilsæt tomatpuré og de hakkede/blendede tomater. Rør i grønsagerne indtil det hele er blandet godt sammen og har en ensartet farve.
STEP 4
Tilsæt blæksprutterne (man kan selv vælge hvor meget væde man vil tilsætte) og tilsæt muslingerne, du kan selvfølgelig altid skrue op og ned for mængden som du ønsker.
STEP 5
Lad det simre lidt mens du rører så smagene rører sammen. Tilføj risene og rør let så alt mixes sammen. Lad det simre i 2-3 minutter.
STEP 6
Hæld den varme fond i blandingen og lad det koge over høj varme i 10 min.
STEP 7
Sæt den ned på lav til middel varme og lad den simre i 10 min mere indtil risene er al dente. Retten er færdig når alt væden er kogt væk og risene er færdige.
STEP 8
Hvis du vil have rejer i din paella kan disse tilsættes få minutter før retten er færdig, eller steg dem på en pande med hvidløg og stryg dem over ved servering.