500 g paella ris (andre typer ris kan også anvendes)
1/2 aubergine
1/2 zucchini
1 stk gulerod
1 stk forårsløg
2 fed hvidløg
1/4 dåse tomatpuré
1/4 dåse hakkede tomater ( helt blendet)
2 dåser blæksprutter
2 dåser muslinger
Salt
Peber
Olie
1 l. fiske fond
Evt. rejer

Hvis du har et gasblus kan paella panden bruges som almindelig pande til at tilberede paellaen. Ellers bruges en almindelig pande og kan anrettes i en lille paella pande.

 

STEP 1

Rengør og hak din aubergine, zucchini, hvidløg, gulerod og løg i mindre tern. Skær blæksprutterne i mindre stykker, husk at behold væden.

 

STEP 2

Svits hvidløg i en god sjat olie over middel varme. Når disse er brunet tilsætter du grønsagerne.

 

STEP 3

Tilsæt tomatpuré og de hakkede/blendede tomater. Rør i grønsagerne indtil det hele er blandet godt sammen og har en ensartet farve.

 

STEP 4

Tilsæt blæksprutterne (man kan selv vælge hvor meget væde man vil tilsætte) og tilsæt muslingerne, du kan selvfølgelig altid skrue op og ned for mængden som du ønsker.

 

STEP 5

Lad det simre lidt mens du rører så smagene rører sammen. Tilføj risene og rør let så alt mixes sammen. Lad det simre i 2-3 minutter.

 

STEP 6

Hæld den varme fond i blandingen og lad det koge over høj varme i 10 min.

 

STEP 7

Sæt den ned på lav til middel varme og lad den simre i 10 min mere indtil risene er al dente. Retten er færdig når alt væden er kogt væk og risene er færdige.

 

STEP 8

Hvis du vil have rejer i din paella kan disse tilsættes få minutter før retten er færdig, eller steg dem på en pande med hvidløg og stryg dem over ved servering.