24 små Muslinger
1 Chorizo pølse skåret i tern
1 Skalotteløg finthakket
6 fed Hvidløg presset eller revet
4 Ansjosfileter
2 spsk Smør
125 ml Tør hvidvin
250 ml Grøntsagsboullion
2 tsk Revet citronskal
2 spsk Friskhakket persille

Muslinger med chorizo i hvidløg og hvidvin, er den perfekte tapas anretning og så tager den kun 30 minutter at lave. Når der kun er væske tilbage i skålen, er det super lækkert at dyppe brødet i den smagefulde “suppe”.

STEP 1

Hvis der bruges muslinger fra dåse, så spring over her! For at forberede muslingerne skal du lægge dem i et dørslag og placere dørslaget i en større skål. Fyld skålen med frisk koldt vand, indtil alle muslingerne er nedsænket. Lad muslingerne sidde i det kolde vand i 30 minutter for at fjerne sandet inde fra deres skaller. Efter 30 minutter fjernes dørslag fra skålen (der skal gerne være sand i bunden af ​​skålen) og dobbelttjek forsigtigt hver musling for at fjerne eventuelt resterende sand.

 

STEP 2

Tag en stegepande og tilsæt 2 spiseskeer olivenolie og tænd for varmen. Tilsæt chorizo og steg det i ca. 5 minutter indtil de bliver lidt brune. Tilsæt derefter hakket skalotteløg og tyndt revet eller presset hvidløg, sauter i et minut, indtil det er duftende.

 

STEP 3

Tilsæt 2 spsk usaltet smør, 4 ansjosfileter og bland alle ingredienserne indtil ansjos opløses.

 

STEP 4

Hæld hvidvin i og lad vinen reducere i 3 minutter. Hæld grøntsagsbouillon i, og tilsæt citronskal. Rør for at blande alle ingredienserne sammen.

 

STEP 5

Få bouillonen op at koge og læg forsigtigt muslingerne i bouillonen. Dæk med et tætsluttende låg og lad muslinger dampe i 5-7 minutter. Efter hvert minut rystes gryden for at stimulere muslingerne

 

STEP 6

Når muslingerne er færdige med at stege, toppes de med frisk persille og serveres straks derefter.

 

BONUS INFO

Man kan vælge at koge frisk pasta og så lave det som en pasta ret også har man et helt måltid, det synes vores søn James også er super lækkert 🙂