Pisto (Spansk ratatouille)
Pisto manchego
3 fed Hvidløg
2 stk Løg finthakket
1 stk Grøn peberfrugt skåret i tern
1 stk Rød peberfrugt skåret i tern
2 stk Zucchini skåret i tern
5 stk Tomater uden skind (hæld lidt kogende vand på tomaterne så skindet kan trækkes af)
125 ml Olivenolie
Salt
Peber
Retten er en klassisk kombination af grøntsager og tomater, som er kogt indtil det hele er blandet godt sammen. Denne ret er meget smagsfuld og på spansk kalder man det pisto og det servere det i en skål. Hvis man har lyst kan man komme et spejlæg på toppen.
STEP 1
Put olie i en gryde og varm den godt op, skru derefter ned på lav varme. Steg hvidløg og løg på lav varme i 15 minutter, rør regelmæssigt.
STEP 2
Tilsæt peberfrugter og steg igen i 15 minutter mens der røres regelmæssigt. Tilsæt zucchini og tomater og smag til med salt og peber.
STEP 3
Lig låg på og skru ned på laveste varme og lad det stå i 1 time og 40 minutter under regelmæssig omrøring.
STEP 4
Tag nu låget af og skru lidt op for varmen. Lad alt væske fordampe (ca. 20 min.). Tomaterne skal stadig være saftige men uden væske.
STEP 5
Server evt. med brød, lidt krydderi, revet parmesan (eller anden ost) på toppen.