Svampe kroketter
Croquetas de setas en mambo
250 g svampe (gerne et mix af svampe)
1 stk løg
2 stk æg
500 ml mælk
1 stk forårsløg
2 spsk mel
Salt og peber
Panering
Brødkrummer/rasp
Friskhakket persille
1 Æg
Olivenolie til fritering
STEP 1
Det er vigtigt at rense svampene godt og fjerne alt jord og snavs. Derefter når vi skæres de i meget små stykker og lægges i en skål. Du kan også vælge at bruge en minihakker hvis ønsket.
STEP 2
Tag herefter en stegepande og tilsæt et skvat olivenolie, når olien er varm tilsættes løget som er finhakket, når det begynder at være gyldenbrunt, smider vi svampene ved, med lidt salt efter smag, og varmen hæves lidt. Så man undgår at de koger med det vand, de frigiver. Når svampene er bløde, slukkes der for varmen og de sættes til side.
STEP 3
Tag en stor gryde og sæt på komfuret og tænd for den laveste varme. Tilsæt løg og svampe. Kom herefter melet i gryden og rør så det ikke brænder på.
STEP 4
Når melet får farve, tilføjes mælken lidt efter lidt med håndmikser. Når saucen har en passende konsistent (til kroketterne er det nødvendigt, at béchamellen er mere fast), tilsættes salt og peber. Derefter puttes det i en skål og ind i køleskabet i minimum 2 timer, jo længere tid jo bedre.
STEP 5
Med den kolde dej kan vi nu forme kroketterne. For at gøre dette skal vi tage små portioner bechamel, og med vores hænder forme den typiske form af en kroket. (eller den vi bedst kan lide afhængigt af hver enkelt, nogle vil heller have rundekugler)
STEP 6
Når alle kroketterne er formet, piskes æg let i en skål og en anden skål fyldes med brødkrummer/rasp, salt, peber og persille. Så dyppes kroketten først i æggemassen, så derefter i brødkrummer-blandingen.
STEP 7
Når alle kroketterne er klar fyldes en gryde med olie (maks. ⅓ fuld) og opvarmes til 180° (eller indtil en terning af brød brunes på ca. 30 sekunder). Friter derefter kroketterne i 2-3 minutter, indtil de er sprøde og gyldne. Anbring dem derefter på noget køkkenrulle, så de drænes for fedt. Du kan holde krokettern varme i en ovn på meget lav varme.