OPBEVARING & HOLDBARHED
– hel sortfodsskinke
Når du modtager din hele sortfodsskinke, skal du opbevare den på en af de tre følgende måder afhængig af, hvornår du tiltænker at spise den.
Med det samme
Tag skinken ud af al indpakning og sæt den direkte i skinkeholderen.
Du kan læse her på siden, hvordan vi anbefaler, at du opbevarer skinken, når du først er startet på den.
Inden for en måned
Tag den ud af folien et par dage, før den skal spises, så skinken får luft og tørres ordentligt.
Du skal ikke blive skræmt af lugten, det er helt normalt.
Har du mulighed for at hænge skinken op, vil det være helt optimalt, da den vil få lige meget luft på alle sider.
Opbevar den et køligt og tørt sted, med en jævn temperatur og ingen direkte sollys.
Efter en måned
Hvis du først forventer at spise din skinke om en eller flere måneder, anbefaler vi dig at tage den ud af folien for at lade den få luft.
Ved at gøre dette, undgår du, at skinken bliver overdrevet fugtig og får skimmel.
Vi anbefaler, at du gnider skinken med olie (oliven eller solsikke) hver 2-3 uger. Gnid den i de tørreste områder af skinken for at undgå at den tørrer ind.
Opbevar den et køligt og tørt sted, med en jævn temperatur og ingen direkte sollys.
Opbevaring efter “åbning”
Skåret skinke er klart bedst når det er nyskåret, så skær kun det, du skal bruge på dagen. Har du skåret for meget, så opbevar skiverne i en lufttæt beholder, så det ikke tørrer ud.
Vi anbefaler at placere skinken i en holder, da det er klart lettest at skære fra og derved nemt lige at skære et stykke eller ti fra. Undgå at stille skinken tæt på varmekilder som ovn, komfur og den slags. Undgå også direkte sollys.
Når der ikke skæres af skinken, så dæk den over med et rent viskestykke/klæde der er fnugfrit, da det ellers vil udtørre skinken.
Når du næste gang skærer af skinken igen, skal du først fjerne den del, der er tørret ud. Denne tørre skinke kan bruges til at lave mad og tilberede nogle lækre retter.
Holdbarhed
En hel sortfodskinke på ben kan holde sig i et år. Når der først er taget hul på den anbefales det, at den spises inden for 1 måned. Skinken vil fortsætte sin tørringsproces, så den vil blive mere tør med tiden.
Så når du tager hul på en hel skinke, så sørg for at være gavmild med den og inviter rigeligt med gæster på besøg til super lækker tapas.