1/2 tsk Gurkemeje
2 spsk Olivenolie
1 Stort gult løg skåret i tynde skiver
2 Peberfrugter (rød, orange eller gul) rens kernerne fra og skær i tynde skiver
4 Fed hvidløg finthakket
1 1/2 kop grønne bønner eller asparges skåret i mundrette stykker
1 dåse Hakket tomater
1 1/2 tsk Røget paprika
1 tsk Rød chili flager (valgfri)
2-3 stk Laurbærblade
1 1/2 kopper Kortkornet ris (paella eller risottoris)
3 1/2 dl Vegetarisk bouillon
1/2 – 1 tsk Salt
128 gram Grønne ærter (friske eller fra frost)
1 dåse eller glas artiskok hjerter (drænet og skåret i mindre skiver)
Hakket persille og citron skåret i både til servering

Med denne paella kan du tilføje et vegetar element til dit tapasbord. Du kan også vælge at spise retten som en helt almindelig middagsret.

 

STEP 1

Tag en stor dyb pande eller en paella pande og tilføj olivenolie og varm op. Tilføj peberfrugter og løg og steg i 5 minutter under omrøring.

 

STEP 2

Tilsæt hvidløg, grønne bønner, tomater, røget paprika, rød peberflager og laurbærblade. Steg yderligere 3 minutter under omrøring.

 

STEP 3

Tilsæt ris, bouillon, gurkemeje og salt. Flyt forsigtigt grøntsagerne rundt, så risene falder til bunden af ​​gryden.

 

STEP 4

Kog op, reducer varmen til middel eller middel-lav og kog ved konstant blid kogning (uden låg i 15 minutter). Rør ikke i risene. Hvis væsken ser ud til at koge for hurtigt ud, tilsættes lidt ekstra varmt vand / bouillon.

 

STEP 5

Efter 15 minutters tilberedning, spred ærterne og artiskokhjerterne ovenpå, kog i yderligere 5 minutter.

 

STEP 6

Sluk for varmen og sørg for at panden/gryden bliver tildækket i 10 minutter. Derefter puppes risene lidt op og retten smages til med salt peber eller evt. paprika.