1/2 tsk Gurkemeje
2 spsk Olivenolie
1 Stort gult løg skåret i tynde skiver
2 Peberfrugter (rød, orange eller gul) renset fra kerne og skåret i tynde skiver
4 Fed hvidløg finthakket
1 1/2 kop grønne bønner eller asparges skåret i mundrette stykker
1 dåse Hakkettomater
1 1/2 tsk Røget paprika
1 tsk Rød chili flager (valgfri)
2-3 Laurbærblade
1 1/2 kopper Kortkornet ris (paelle aller risotto ris)
3 1/2 dl Vegetarisk bouillon
1/2 – 1 tsk Salt
128 gram Grønneærter (friske eller fra frost)
1 dåse eller glas artiskok hjerter (drænet og skåret i mindre skiver)
Hakket persille og citron skåret i både til servering

Med denne paella kan du tilføje et vegetar element til dit tapasbord, men retten kan du også spise som en helt almindelig middagsret.

 

STEP 1

Tag en stor dyb pande eller en paella pande og tilføj olivenolie og varm op og tilføj peberfrugter og løg og steg i 5 minutter mens der røres.

 

STEP 2

Tilsæt hvidløg, grønne bønner, tomater, røget paprika, rød peberflager og laurbærblade, steg yderligere 3 minutter under omrøring ofte.

 

STEP 3

Tilsæt ris, bouillon, gurkemeje og salt. Flyt forsigtigt grøntsagerne rundt, så risene falder til bunden af ​​gryden så meget som muligt.

 

STEP 4

Kog op, reducer varmen til medium eller medium-lav og kog ved konstant blid kogning, uden låg, i 15 minutter. Rør ikke risene. Hvis væsker ser ud til at koge for hurtigt ud, tilsættes lidt ekstra varmt vand / bouillon.

 

STEP 5

Efter 15 minutters tilberedning, spred ærterne og artiskokhjerterne ovenpå, kog i yderligere 5 minutter.

 

STEP 6

Sluk for varmen og sørg for at panden/gryden bliver tildækket i 10 minutter, derefter puppes risene lidt op og retten smages til med salt peber eller evt. paprika