1 dåse tun fileter
1 avocado – hakket eller mast så fint man har lyst
1 tomat – uden skind og hakket
1 spiseskefuld hakket løg
1/2 spiseskefuld hakket friske koriander
1 hakket frisk grøn chili eller tabasco til at
gøre det så stærkt som man har lyst.
1/2 spiseskefuld citronsaft
1 spiseskefuld oliven olie
salt og hvid peber. 

Vinaigrette:
1 tomat uden skind og frø (hakket i små tern)
50g oliven olie

STEP 1

Bland alle ingredienserne (ikke dem til vinaigretten, ej heller tunen) i en skål 10 minutter inden det skal serveres. 

 

STEP 2

Efterlad stenen fra avocadoen i blandingen og sæt film over skålen, så blandingen ikke bliver misfarvet. 

 

STEP 3

Lige inden servering, blandes ingredienserne under vinaigretten sammen ( Den smager bedst nylavet)

 

STEP 4

Serveringen kan laves ved at lave små bunker af guacamole blandingen, ovenpå ligges tun fileterne. Vinaigretten hældes over retten og purløgen eller persillen spredes ud over retten og lidt rødebede strimler på toppen.