75g flødeost (f.eks philidelphia)
1 stk hvede tortilla
en håndfuld ruccula salat eller anden salat
100g røjet laks i tynde skiver 

STEP 1

Smør flødeosten ud på totillaen

 

STEP 2

Fordel salaten ovenpå

 

STEP 3

Lig derefter de tynde skiver af laks som et fint lag ovenpå

 

STEP 4

Rul det hele sammen til en rulle

 

STEP 5

Pak den ind i film og lig den i køleskabet i ca en time. 

 

STEP 6

Inden servering skæres tortillaen i skiver ca. 1 1/2 cm brede. 

DEL OPSKRIFTEN

Lakseroulade med flødeost

Er du på udkig efter en nem og lækker forret til din næste gæstemiddag? Eller mangler du forslag til noget nyt og let at servere til en hyggeaften på terrassen? Så prøv at lave en lakseroulade med flødeost. Servér den skåret i skiver og lagt på lidt frisk grøn salat og med et par stykker flûtes til . . og vupti, har du et velsmagende og præsentabelt måltid, der samtidigt er rigtig flot og indbydende at se på. Og så er en lakseroulade super nem at lave. Du skal bare bruge 75 gram flødeost (fx philadelphia), 1 stk. hvede tortilla, 1 håndfuld rucola salat eller anden salat, 100 gram røget laks i tynde skiver. Start med at smøre flødeosten ud på tortillaen, fordel så salaten ovenpå og dernæst lægges de tynde skiver laks på toppen. Rul tortillaen sammen til en rulle, der pakkes ind i husholdningsfilm og lægges i køleskabet i mindst 1 time. Derefter skæres rullen i skiver på ca. 1,5 cm tykkelse.

Tapas med laks og flødeost

Du kan overraske din familie eller dine venner ved at invitere dem til tapas og vin. Der findes et hav af forskellige tapasopskrifter, så du kan blive inspireret til at servere de små spanske specialiteter som et hovedmåltid. Det er både hyggeligt at servere tapas på terrassen om sommeren med et glas køligt rosévin eller om vinteren ved spisebordet med et glas god rødvin til. Det er nemt at forberede i forvejen, så du kan komme hjem fra arbejde og modtage gæster kort tid efter. Du kan have det hele klar i køleskabet anrettet på fade og i skåle. Fx kan du lave en lækker lakseroulade med flødeost dagen før, så det er nemt lige at servere. Du kan også forberede nogle tapasretter i ovnfaste fade dagen før, så de bare lige skal lunes i ovnen, inden I skal sætte jer til bords.

En tapas menu egner sig også godt til receptioner og forskellige andre arrangementer, hvor man ikke helt er klar over, hvor mange mennesker der egentlig tropper op. Det er nemt at have fade klar til at sætte på bordet, og have noget ekstra klar på køl, som hurtigt kan sættes ind, hvis der kommer mange. Og som kan holde sig og spises senere, hvis ikke lige der kommer det ventede antal mennesker. Et bord med lækkert tapas ser altid indbydende ud, og kan friste selv den mest kræsne, da det store udvalg af små retter og “hapsere” ikke er til at holde sig fra.

Tapas med laks

Fisk egner sig rigtig godt til tapasretter, og især laks er særdeles velegnet og nærmest en klassiker. Laks kan tilberedes på et hav af forskellige måder. Hvis du laver en lakseroulade med flødeost, og arrangerer på tapasbordet sammen med fx pølser, oste, oliven og godt brød, er der noget for enhver smag. Du kan også vælge kun at servere fisketapas. Så kan du vælge at bruge laks, rejer, tunmousse, hummerhaler og varm- eller koldrøget fisk. Du kan anrette både lune og kolde retter.

Lakseruller med flødeost

Det er blevet meget populært at invitere til brunch. Både når der er fødselsdag i familien, eller man har lyst til at samle nogle gode venner, og det er også lidt nemmere, når der er mindre børn i familien, at man ikke altid skal holde komsammen ved eftermiddags- og aftentid. Og så er det lidt mere uhøjtideligt med en brunch, og det kan passe ind i de fleste menneskers travle program. Når du inviterer til brunch, vil det vække stor begejstring hos din familie eller dine venner, hvis du har lavet en lakseroulade med flødeost. Laks er noget, som næsten alle kan lide at spise, og det vil være en ret, der pynter på bordet blandt de øvrige brunch ting.

Lakseruller med flødeost og krydderurter

Har du nogle krydderurter i haven, på altanen eller i vindueskarmen i dit køkken, er det en oplagt idé at komme de sunde og lækre krydderurter i din hjemmelavede lakseroulade med flødeost. Det kan fx være timian, bronzefennikel, basilikum, dild eller estragon. Du kan evt. lave to forskellige lakseruller med hver sin krydderurtesmag, så folk kan prøve et par skiver af hver. Lækkert og anderledes og lidt din helt egen personlige opskrift. Det nemmeste er at røre de klippede og hakkede krydderurter i flødeosten, inden du smører den på tortillaen. Hvis du har valgt en krydderurt med kraftig smag, er det en god idé at vælge en salat med meget mild smag i stedet for rucola, så krydderurterne rigtig kan trænge igennem og tilføje din lakserulle en helt speciel smag, som du er mester for. Du kan evt. pynte med lidt lakserogn på toppen af skiverne.