250 garm Svampe (gerne blandet ellers en champignon også fint)
1 Løg
2 Æg
500 ml Mælk
1 forårsløg
2 spsk Mel
1/4 dåse puré
1/4 dåse hakkede tomater ( helt blendet)
2 dåser blæksprutter
2 dåser muslinger
Salt og peber

Panering:

Brødkrummer/rasp
Frisk hakket persille
1 Æg
Olivenolie til frittering

 

STEP 1

Det er vigtigt at rense svampene godt og fjerne alt jord og snavn, når vi har dem klar, skærer vi dem i meget små stykker og lægger dem i en skål. Du kan vælge at bruge en minihakker hvis ønsket.

 

STEP 2

Tag herefter en stegepande og tilsæt et skvat olivenolie, når olien er varm tilsæt løget som er finhakket, når det begynder at være gyldenbrunt, smider vi svampene ved, med lidt salt efter smag, og vi hæver varmen lidt, så de ikke koger med det vand, de frigiver. Når svampene er bløde, slukker vi for varmen og sætter dem til side.

 

STEP 3

Tag en stor gryde og sæt på komfuret og tænd for den laveste varme, tilsæt, løg, svampe og den olie de ligger i tilføj vi melet til gryden og rør så det ikke brænder på.

 

STEP 4

Når melet får farve, tilføjer vi mælken lidt efter lidt i mens vi med håndmikser mikser alle ingredienser godt sammen. Når vi har en temmelig konsistent sauce (til kroketterne er det nødvendigt, at béchamellen er mere fast), tilsæt salt og peber efter smag, rør til ønsket konsistens opnåes og put det i en skål og sæt det i køleskabet i minimum 2 timer, jo længere tid jo bedre.

 

STEP 5

Med den kolde dej kan vi nu forme kroketterne. For at gøre dette skal vi tage små portioner bechamel, og med vores hænder forme den typiske form af en kroket (eller den vi bedst kan lide afhængigt af hver enkelt, nogle vil heller have rundekugler).

 

STEP 6

Når vi har alle kroketterne klar, tager vi en skål og putter æg i og piske sammen og en anden skål med brødkrummer/rasp med slat peber og persille. Så dypper vi først kroketten i æggemassen, så der efter i brødkrummer/rasp blandet med slat, peber og persille.

 

STEP 7

Når alle kroketterne er klar, Fyldes en gryde (maks. ⅓ fuld) med olie og opvarm til 180° (eller indtil en terning af brød brunes på ca. 30 sekunder), friter derefter kuglerne i 2-3 minutter, indtil de er sprøde og gyldne. Anbring dem på noget køkkenrulle, så de drænes for fedt. Du kan holde krokettern varme i en ovn på meget lav varme.