Kødboller: 
500 gram Hakket svine- og oksekød
2 Fed hvidløg
1 Æg
2 1/2 spsk Rasp/brødkrummer
2 spsk hakket persille
3/4 tsk Sød paprika
1/4 tsk Røget paprika
1/4 tsk Stærk paprika
2 dåser muslinger
Salt og Peber
Olivenolie til stegning

Tomatsovs: 
1 Stort løg
2 spsk Olivenolie
3 Fed hviløg
2 dåser Hakkede tomater
1/2 tsk Fennikelfrø
1 tsk Tørret oregano
2 Laurbærblade
1/4 tsk Cayennepeber
2 spsk Hakket persille
Salt og Peber

Denne her ret er ikke en typisk ret som skal spises med pasta, det er tænkt til, at spise selv. Vil du gøre dine kødboller endnu mere lækre, kan man vælge at tilføje chorizo og det smager altså også ret godt, men der er rigeligt smag uden chorizo også.

 

STEP 1

Føste laver vi kød bollerne, læg det hakkede kød, revet hvidløgsfed, let sammenpisket æg, tørrede brødkrummer, persille, sød, røget og varm paprika, salt og peber i en skål. Bland godt med din hånd. Form mellem 30 og 35 små frikadeller, på størrelse med en valnød

 

STEP 2

Varm olien op i en stor gryde. Steg frikadellerne (om nødvendigt i to partier), til de er brune på alle sider. Dette tager cirka 5 minutter. Tag frikadellerne ud af gryden og sæt til side

 

STEP 3

Så går vi igang med saucen, hak løget meget fint. Varm de 2 spsk olivenolie i samme gryde. Tilsæt løget og steg det, til det er gennemsigtigt. Tilsæt de finthakkede hvidløgsfed og rør i endnu et minut

 

STEP 4

Kog op, reducer varmen til medium eller medium-lav og kog ved konstant blid kogning, uden låg, i 15 minutter. Rør ikke risene. Hvis væsker ser ud til at koge for hurtigt ud, tilsættes lidt ekstra varmt vand / bouillon

 

STEP 5

Tilsæt tomaterne fra dåsen, fennikelfrø, oregano, laurbærblade, cayennepeber og hakket persille. Tilsæt også lidt salt og peber. Rør godt rundt og bring det i kog. Lad det simre ved medium-lav varme i 20 minutter eller indtil det er lidt tykkere

 

STEP 6

Tilsæt frikadellerne i gryden og varm dem i saucen i cirka 5 minutter eller indtil de er gennemstegte