500 gram Halveret blommetomater
3 skiver Dag gammelt brød uden skorpe (gerne et rustiktbrød) skåret i tern
1 Fed hvidløg skrællet og knust
1 spsk Sherryeddike
60 ml Olivenolie
2 fed hvidløg
2 Store æg
4 skiver Sortfodsskinke
Salt
Peber
Olie
Sprødt brød til servering

Det spanske navn er Salmorejo cordebós, og det fortæller meget om, hvor gammel en opskrift, at denne spanske tomatsuppe er, da den stammer fra cordoba, som er den ældste spanske by.

 

STEP 1

I en blender eller foodprocessor kombineres tomaterne med brødstykker, hvidløg, 1 spsk sherryeddike og olivenolie. Puré/blend indtil konsistensen er glat og tykt. Smag til med salt og peber og stil på køl i cirka 15 minutter, til det er koldt.

 

STEP 2

Imens dækkes æggene i en lille gryde med vand og bringes i kog. Kog ved moderat varme i 10 minutter. Hæld vandet fra; fyld panden med koldt vand og lad æggene køle helt af.

 

STEP 3

Dræn og skræl æggene, og kvart dem derefter på langs. Kom suppen i skåle og dryp med sherryeddike og olivenolie. Server suppen med de hårdkogte æg, serranoskinke og sprødt brød.