1 lille løg finthakket
4 fed hvidløg, presset
400g kartofler, i store tern
8 æg
1 tsk salt
En smule peber (gerne frisk kværnet)
3 spsk olie
Hakket persille til pynt

STEP 1

Snit løgene i små tern og steg dem på en pande i ca. 5 min så de er bløde.  Tag dem af panden.

 

STEP 2

Tilsæt kartoflerne på den stadig varme pande og steg dem, mens de vendes ofte. De må gerne få lidt stegeskorpe og blive møre.

 

STEP 3

Skru ned for varmen på panden og tilsæt løgene. Sæt låg på.

 

STEP 4

Derefter skal æggene piskes sammen med hvidløg, salt og peber.

 

STEP 5

Hæld æggeblandingen over kartoflerne og løgene i panden.

 

STEP 6

Læg låg på igen, sæt varmen på kogepladen til middel til lav varme og lad den “bage” på komfuret i ca 30 min.

 

STEP 7

Hvis tortillaen stadig er lidt tilberedt i midten, kan den sættes i ovnen på 175 grader i ca. 5-10 min.
– det hakkede persille tilsættes lige inden servering, hvis dette ønskes.

 

Ekstra tips

Der kan tilsættes rigtig mange ting i sådan en tortilla. Vil man holde det trationelt spansk kan der tilsættes 50g chorizo pølse i retten, som vil give den lidt mere smag.

Derudover kan man sagtens rive noget af ens spanske ost over den inden servering. Hvis man er ligeså meget til ost som vi er 🙂

DEL OPSKRIFTEN