1kg Kartoffler
500 g Gulerødder
500 g Grønne bønner
250 g Grønne ærter
1 spsk Kapers
2 stk Æg
160 ml Olivenolie
Et skvat Sherryeddike
Salt
Peber

De fleste kender den russiske kartoffelsalat, som rød grundet rødbede, i denne opskrift er der ikke rødebede, da det ikke så ofte er brugt i spanien, men vil du gerne have rødbede i, så kan man sagtens tilføje dette 🙂 

 

STEP 1

Kartoflerne vaskes, og puttes i en gryde og fyldes med vand så det dækker kartoflerne. Tilføj lidt salt og bring det i kog, kog til de er møre- lad være med at koge for meget, ellers falder de fra hinanden. Lad dem køle helt af, fjern skralden og skær dem i tern.

 

STEP 2

Skrald gulerødderne og put dem i en gryde og kog kort op og tag varmen af, i det øjeblik de bliver møre (du vil bare tilberede dem lidt, ikke helt). Kom dem under koldt vand, til de er håndterbare, og skær dem i tern. 

 

STEP 3

Kog den grønne bønne, til den er kogt, og skær den i terninger.

 

STEP 4

Kog derefter ærterne til de er kogte.

 

STEP 5

Imens grøntsagerne køler af, laves den hjemmerørte mayonnaise, start med at: Adskil æggeblomme og æggehvide meget forsigtigt.

 

STEP 6

Tilsæt en knivspids salt og et par dråber eddike i en lille skål og pisk derefter æggeblommen i. Når det er blandet sammen, begynder du langsomt at tilsætte olivenolie og pisk meget hurtigt for at tillade emulgering.

 

STEP 7

Når det sammenpiskede har konsistens som mayonnaise, stilles den til side og tager en ny skål og pisker æggehviden stiv, for herefter at blive vendt forsigtigt i mayonnaisen.

 

STEP 8

Miks nu den endelige mayonnaise med de forskellige grøntsager i en skål og drys med kapers på toppen

 

Tips

I spanien tilføjer de ofte tun eller rejer i denne salat, så hvis man har lys kan man sagtens tilføje dette.