1kg Kartoffler
500 gram Gulerødder
500 gram Grønnebønner
250 gram Grønneærter
1 spsk. Kapers
2  Æg
160 ml Oliven olie
Et skvat Sherryeddike
Salt
Peber

De fleste kender den russiske kartoffelsalat, som rød grundet rødbede, i denne opskrift er der ikke rødebede, da det ikke så ofte er brugt i spanien, men vil du gerne have rødbede i, så kan man sagtens tilføje dette 🙂 

STEP 1

Kartoflerne vaskes, og puttes i en gryde og fyldes med vand så det dækker kartoflerne tilføj lidt salt og bringes i kog, kog til de er møre- lad være med at koge for meget, ellers falder de fra hinanden. Lad dem køle helt af, fjern skralden og skær dem i tern.

 

STEP 2

Skrald gulerødderne og put dem i en gryde og kog kort op og tag varmen af, i det øjeblik de bliver møre (du vil bare tilberede dem lidt, ikke helt). Kør dem under koldt vand, til de er håndterbare, og skær dem i tern. Kog den grønne bønne, til den er kogt, og skær den i terninger. Kog ærterne til de er kogte

 

STEP 3

Kog den grønne bønne, til den er kogt, og skær den i terninger. Kog ærterne til de er kogte.

 

STEP 4

Imens grøntsagerne køler af, laves den hjemmerørte mayonaise, start med at: Adskil æggeblomme og den æggehvide meget forsigtigt.

 

STEP 5

Tilsæt en knivspids salt og et par dråber eddike i en lille skål og pisk derefter æggeblommen i. Når det er kombineret, begynder du langsomt at tilsætte olivenolie og pisk meget hurtigt for at tillade emulgering.

 

STEP 6

Når det sammenpiskede har konsistens som mayonnaise, stille man den til side og tager en ny skål og pisker æggehviden stiv, for herefter at blive vendt forsigtigt i mayonnaisen

 

STEP 7

Miks nu den endelig mayonnaise med de forskellige grøntsager i en skål og drys med kapers på toppen

 

Tips

I spanien tilføjer de ofte tun eller rejer i denne salat, så hvis man har lys kan man sagtens tilføje dette.