Romesco dip:
1 glas Grillede peberfrugter (hæld væsken fra)
1 Fed hvidløg
100 g Blancherede mandler (det betyder uden skind) hvis det skal være nøddefri, kan man bruge solsikkefrø i stedet.
2 tsk Tomatpuré
1 håndfuld Bladpersille
2 spsk Rødvinseddike
2 tsk Røget paprika
1 dl Olivenolie

Grøntsager til at grille: 
Aubergine 
Gulerødder
Asperges
Forårsløg
Pastinak

Ønskes andre grøntsager, gør man blot dette.

Romesco dippen, kan også laves blot som dyppelse i til tapas bordet, til alle de andre lækre retter på bordet eller blot til at dyppe brødet i 🙂

 

STEP 1

Tilsæt peberfrugter, hvidløg, mandler, tomatpuré, persille, rødvineddike, paprika og en stor knivspids salt i en foodprocesser eller anden form for blender. Kom olivenolie i lidt af gangen og rør til den ønskede konsistens er opnået.

 

STEP 2

Alle grøntsager renses og skæres i stave eller blot i skiver.

 

STEP 3

For at grille grøntsager pensles grøntsager let med olivenolie og drysses med salt og peber. Kog på en grill, der er forvarmet til middel varme. Vend efter opnåelse af ønskede kul/gril mærker på undersiden.

 

BONUS INFO

Dippen smager bedst når den lige er lavet og ellers kan de holde op til 14 dage i køleskabet i en tætlukket beholder.