400 gr. rejehaler (friske, lagrede eller frosne)
5 fed hvidløg
1/2 chili (eller chili flager)
Ekstra jomfru olivenolie
Salt

STEP 1

Hvis du har friske rejer skal de pilles og det er halen som du skal bruge. Hvis du bruger færdigpakkede eller frosne rejer, skal de drænes eller optøes. Lige meget hvad, er det vigtigt at rejerne er tørre.

 

STEP 2

Skær hvidløg og chili i skiver.

 

STEP 3

Fyld godt med olivenolie på en pande. Når olien er varm tilføjer du chili og hvidløg.

 

STEP 4

Når hvidløgene begynder at brunes, tilføjer du rejerne. Som nævnt skal du sikre dig, at de er tørre når du putter dem i olien.

 

STEP 5

Når rejerne begynder at tage farve (1-2 minutter) så serveres de med det samme. Den klassiske spanske servering er i en keramik skål som på billedet eller i hvad du nu synes ser godt ud. De skal serveres rygende varme.

 

 

TIP
Server noget lækkert brød til, så man rigtig kan skovle den lækre olie ind. 😉

DEL OPSKRIFTEN

Lækker tapasopskrift på hvidløg i rejer måske også kendt som tapas gambes.