400 g rejehaler (friske, lagrede eller frosne)
5 fed hvidløg
1/2 chili (eller chili flager)
Ekstra jomfru olivenolie
Salt

STEP 1

Hvis du har friske rejer skal de pilles og det er halen som du skal bruge. Hvis du bruger færdigpakkede eller frosne rejer, skal de drænes eller optøes. Lige meget hvad, er det vigtigt at rejerne er tørre.

 

STEP 2

Skær hvidløg og chili i skiver.

 

STEP 3

Fyld godt med olivenolie på en pande. Når olien er varm tilføjer du chili og hvidløg.

 

STEP 4

Når hvidløgene begynder at brunes, tilføjer du rejerne. Som nævnt skal du sikre dig, at de er tørre når du putter dem i olien.

 

STEP 5

Når rejerne begynder at tage farve (1-2 minutter) så serveres de med det samme. Den klassiske spanske servering er i en keramik skål som på billedet eller i hvad du nu synes ser godt ud. De skal serveres rygende varme.

 

 

TIP
Server noget lækkert brød til, så man rigtig kan skovle den lækre olie ind. 😉

DEL OPSKRIFTEN

Lækker tapasopskrift på hvidløg i rejer måske også kendt som tapas gambes.

Lækre rejer i hvidløg

Du har sikkert se vores rejer i hvidløg opskrift her på siden. Det kommer overhoved ikke på os, at du er interesseret i at finde en god opskrift på denne fantastiske forret. Der er stor sandsynlighed for, at det er en forret, du har smagt på, mens du var på ferie i Spanien. Som det fremgår af opskriften her på siden, så er der tale om en meget enkel ret, man hurtigt kan tilberede til sine gæster. På trods af eller rettere på grund af sin enkelhed er denne forret en meget populær gastronomisk opfindelse. Det gør sig gældende i Spanien, men også i Danmark, hvor man har taget denne forret til sig med åbne arme. Det er nok grunden til, at du også gerne vil tilberede det til dine gæster.

Gambas al ajillo

Hvis du gerne vil have styr på, hvordan man kalder denne ret på spank, så skal du vide, at gambas betyder rejer, mens vendingen “al ajillo” står for “i hvidløg”. Udtalen er meget ligetil. Det kan være, at ordet ajillo bliver lidt besværligt, man du skal bare huske på, j’et på spansk udtales som et h med hakkelyd. Nogle mener, at det minder om det tyske ch i fx Bach. Heldigvis behøver du ikke at udtale navnet helt perfekt for at få lov at tilberede dine rejer i hvidløg.

Gambas al ajillo opskrift

Måske blev du overrasket over vores meget enkel opskrift på gambas al ajillo. Der er kun tale om nogle få ingredienser. Du kan selvfølgelig tilføje nogle andre ingredienser, hvis der er tale om krydderier, du godt kan lide. Men vores opskrift afspejler den enkelhed, der i mange tilfælde kendetegner det spanske køkken. Hvis du nøje følger opskriften, er vi sikre på, at du vil kunne gøre kunsten efter. Buen provecho!