150 g Friske baby rejer
100 g Mel
100 g Kikærte mel
240 ml Vand
1 stk Forårsløg
Olivenolie
Frisk persille finthakket

 

STEP 1

Bland mel, kikærte mel, løg i tern, hakket persille og en knivspids salt i en skål.

 

STEP 2

Tilsæt vand og bland til du får en glat dej med en løbende konsistens.

 

STEP 3

Tilsæt rejer, og bland, så alle rejerne er dækket af dej. Lad blandingen afkøle i køleskabet i 30 minutter (dette vil gøre det ekstra sprødt når det bliver friteret)

 

STEP 4

Tilsæt olivenolie til en dybde på cirka 2 centimeter (lige under en tomme) i en stor, lav pande. Placer over en middel-høj varme.

 

STEP 5

Når olien er opvarmet, skal du begynde at tilføje spiseskefulde af dejen til stegepanden. Dejen skal ekspandere og resultere i sprøde fritter. Tilsæt nok fritter til at fylde gryden, uden at de rører hinanden eller bradepandens kanter.

 

STEP 6

Steg til den er gyldenbrun, vend rundt halvvejs for at blive sprød på begge sider.

 

STEP 7

Når du er klar, skal du bruge tang til at fjerne fritterne fra gryden, så overskydende olie kan dryppe tilbage i gryden. Læg forsigtigt på en tallerken dækket med køkkenrulle og kom rejefritterne på.

 

STEP 8

Hvis du servere dem varme, krydres der med lidt mere salt.

 

BONUS INFO:

Hvis du ikke kan få friske rejer, kan du bruge frosne kogte rejer, men sørg for at de er helt optøede og tørrede inden tilberedning. Kan du heller ikke finde kikærte mel, så brug blot hvedemel og tilsæt en halv teskefuld gurkemeje.