1/4 pose Paella krydderi (hvidløg, paprika, peber, kryddernellike og safran)
1,2 l. Kyllinge boullion
1/2 tsk Salt (eller mere efter smag)
500g Kylling (skåret i mundrette stykker)
4 spsk. Oliven olie
1 Løg (skæres i tern)
1 Rød peber (skæres i tern)
3 fed Hvidløg (hakkes)
1 tsk. Tomat puré
400g Paella ris
125 ml Hvidvin
300g Chorizo i skiver
1/2 tsk. Paprika
2 spsk. Persille

Hvis du har et gasblus kan paella panden bruges som almindelig pande til at tilberede paellaen. Ellers bruges en almindelig pande og kan anrettes i en lille paella pande.

 

STEP 1

Steg kyllingen i halvdelen af olivenolien, så den er gylden på alle overflader. Derefter ligges den til side

 

STEP 2

Brug resten af olien til at stege løgene bløde og gyldne. Tilsæt den røde peber og steg yderlig i 5 min. Tilsæt hvidløg, paprika, tomatpuré og paella krydderiet og kog i 1 min.

 

STEP 3

Rør risene godt i, så de fordeles godt. Lad det koge i 1 min mere.

 

STEP 4

Hæld hvidvin i og tilsæt chorizoen og lad det koge indtil næsten al væsken er forsvundet.

 

STEP 5

Hæld den varme boullion i og tilsæt kyllingestykkerne. Rør i den til den har en jævn konsistens.

 

STEP 6

Øg temperaturen indtil det koger og sær derefter temperaturen ned til medium varme og lad det koge i 18 minutter indtil risene er al dente og alt bouillonen er absorberet fuldstændigt.

 

STEP 7

Sluk for varmen og lad den hvile i 5 min.

 

STEP 8

Pynt med persille før servering.

 

Rigtig god fornøjelse!