500 g Skrællet gulerødder
2 Fed hvidløg
1 spsk Tørret oregano
2 tsk Spidskommen frø
1 tsk Sød paprika
120 ml Sherry eddike
120 ml Vand
Salt
Peber
Olie
Frisk persille til servering

Selvom det er en salat man servere kold, så skal gulerødderne være kogt inden og ligge i et lage i noget tid, før den kan serveres.

 

STEP 1

Tag en gryde og fyld den med vand. Kom de skrællede gulerødder i og kog gulerødderne indtil de er møre. Vandet hældes fra og der hældes koldt vand i. Lad nu gulerødderne køle af og når de er kølet af, skal de skæres i cirkler/skiver og lægges i en skål.

 

STEP 2

Tilsæt den skrællede hvidløg i en morter og mos med oregano, spidskommen og paprika for at danne en pasta. Hvis en morter eller støder ikke er tilgængelig, kan hvidløgene også rives og derefter blandes med krydderierne. Tilsæt blandingen til skålen med gulerødderne.

 

STEP 3

Hæld eddike og vand i. Rør rundt for at kombinere krydderierne med gulerødderne. Hvis gulerødderne ikke er dækket af væske, tilsættes lidt mere lige dele eddike og vand. Dæk til og stil på køl i mindst 4 timer.

 

STEP 4

Når de er klar til servering, lægges gulerødderne på det ønskede serverings fad/skål og derefter hældes lidt olivenolie henover og drys med salt og friskhakket persille.