Lemonade
Limonada
2 dl Friskpresset citronsaft (ca. 4-5 økologiske citroner)
1,5 dl Vand
200 gram Rørsukker (hvid sukker kan også bruges)
STEP 1
Vask og tør citronerne.
STEP 2
Tilføj 1,5 dl vand og sukker i en gryde og riv det yderste af skallen (derfor økologiske) ned i gryden.
STEP 3
Bring gryden i kog. Så snart det koger tages gryden af blusset og der røres rundt indtil sukkeret er opløst. Lemon-siruppen er færdig og stilles til side.
STEP 4
Rul citronen hårdt mod bordpladen, indtil den virker mere blød. Dette gør det nemmere at få saften ud.
STEP 5
Pres citronsaften ud i en skål og fjern evt. overskydende kerner, men lad frugt kød blive.
STEP 6
Sigt siruppen ned i citronsaften, det er vigtigt at sigte citronskallen fra, ellers bliver den bitter.
STEP 7
Smag på lemonaden om der evt. skal tilføjes mere citron eller sukker.
STEP 8
Lemonaden er nu klar til at blive blandet op med den ønskede mængde vand, for at få den rette smag oftes vælger med 1:2 blanding.
BONUS INFO
Det kan holde sig i op til en uge på køl efterfølgende. Lemonaden kan også bruges i vores andre opskrifter. Feks. denne her Radler som er en spansk øl eller denne her Tinto de Verde.
