2 dl Friskpresset citronsaft (ca. 4-5 økologiske citroner)
1,5 dl Vand
200 gram Rørsukker (hvid sukker kan også bruges)

STEP 1

Vask og tør citronerne.

STEP 2

Tilføj 1,5 dl vand og sukker i en gryde og riv det yderste af skallen (derfor økologiske) ned i gryden.

STEP 3

Bring gryden i kog. Så snart det koger tages gryden af blusset og der røres rundt indtil sukkeret er opløst. Lemon-siruppen er færdig og stilles til side.

STEP 4

Rul citronen hårdt mod bordpladen, indtil den virker mere blød. Dette gør det nemmere at få saften ud.

STEP 5

Pres citronsaften ud i en skål og fjern evt. overskydende kerner, men lad frugt kød blive.

STEP 6

Sigt siruppen ned i citronsaften, det er vigtigt at sigte citronskallen fra, ellers bliver den bitter.

STEP 7

Smag på lemonaden om der evt. skal tilføjes mere citron eller sukker.

STEP 8

Lemonaden er nu klar til at blive blandet op med den ønskede mængde vand, for at få den rette smag oftes vælger med 1:2 blanding.

BONUS INFO

Det kan holde sig i op til en uge på køl efterfølgende. Lemonaden kan også bruges i vores andre opskrifter. Feks. denne her Radler som er en spansk øl eller denne her Tinto de Verde.