2 dl Frisk presset citronsaft (ca. 4-5 økologiske citroner)
1,5 dl Vand
200 gram Rørsukker (almindelig hvid sukker fungere også fint)

STEP 1

Vask og tør citronerne

STEP 2

Tilføj 1,5 dl vand og sukker i en gryde og riv det yderste af skallen (derfor økologiske) ned i gryden

STEP 3

Bring gryden i kog og så snart det koger, tages gryden af og rør rundt indtil sukkeret er opløst – Nu er lemon siruppen færdig, stil den til side.

STEP 4

Rul citronen hårdt mod bordpladen, indtil den virker mere blød

STEP 5

Pres citron saften ud i en skål og fjern evt. overskydende kerner, men lad frugt kød blive – Nu færdiggør vi lemonaden.

STEP 6

Sigt siruppen ned i citronsaften, vigtigt at sigte citronskallen fra, for eller bliver den bitter

STEP 7

Smag på lemonaden om der evt. skal tilføjes mere citron

STEP 8

Lemonaden er nu klar til at blive blandet op med den ønskede mængde vand, for at få den rette smag oftes vælger med 1:2 blanding.

BONUS INFO

Det kan holde i maks en uge på køl efterfølgende og lemonaden kan bruges i vores opskrift på radler og i vores opskrift på Tinto de Verde.