150 g sortfodsskinke (skåret i små stykker)
1 stk laurbærblad
75 g smør
75 g hvedemel
8 dl Mælk
50 g manchego ost (revet)
Knivspids muskatnød
2 æg (pisket)
100 g tørrede brødkrummer/paneringsrasp
Olie til fritering

STEP 1

Opvarm en non-stick pande og steg skinken og laurbærbladet forsigtigt, indtil noget af fedtet er smeltet af skinken. Tag derefter skinken og laurbærbladet af panden og efterlad fedtet på panden.

 

STEP 2

Tilsæt smør i panden, når smøret er smeltet røres melet i så det bliver til en tyk masse.

 

STEP 3

Rør gradvist mælken i, indtil du har en glat sauce.

 

STEP 4

Tilsæt laurbærbladet og skinken, og lad det simre over svag varme i 10-15 minutter. Tilsæt osten og rør indtil den er smeltet, og tilsæt derefter muskatnødden og krydder efter behov.

 

STEP 5

Fyld massen i et fad og sæt det på køl i køleskabet, til de er helt kolde. (Dette kan tage 2-3 timer, eller du kan gøre det dagen før.)

 

STEP 6

Brug en teske til at lave kugler ud af massen på omkring 3 cm i diameteren.

 

STEP 7

Put de piskede æg i en dyb tallerken og brødkrummer/panering i en anden. Rul først kuglerne i æggemassen og derefter brødkrummerne. Gentag, så du har et dobbelt lag æg og brødkrummer/panering.

 

STEP 8

Fyld en gryde (maks. ⅓ fuld) med olie og opvarm til 180° (eller indtil en terning af brød brunes på ca. 30 sekunder), friter derefter kuglerne i 2-3 minutter, indtil de er sprøde og gyldne. Anbring dem på noget køkkenrulle, så de drænes for fedt. Du kan holde kroketterne varme i en ovn på meget lav varme.