24 små Halsmuslinger
1 Chorizo pølse skåret i tern
1 Skalotteløg finthakket
6 fed Hvidløg presset eller revet
4 Ansjosfiletter
2 spsk Smør
125 ml Tør hvidvin
250 ml Grøntsagsboullion
2 tske Revet citronskal
2 spsk Friskhakket persille

Muslinger med chorizo i hvidløg og hvidvin, er den perfekt tapas ret også tager den kun 30 minutter at lave og når der kun er væske tilbage i skålen, er det super lækkert at dyppe brødet i den smagefulde “suppe”.

STEP 1

Hvis der bruges muslinger fra dåse, så spring over her! For at forberede muslingerne skal du lægge dem i et dørslag og placere dørslaget i en større skål. Fyld skålen med frisk koldt vand, indtil alle muslingerne er nedsænket. Lad muslingerne sidde i det kolde vand i 30 minutter for at spytte sandet inde fra deres skaller. Efter 30 minutter fjernes dørslag fra skålen (sand skal være i bunden af ​​skålen) og krat forsigtigt hver musling for at fjerne eventuelt resterende grus eller sand.

 

STEP 2

Tag en stegepande og tilsæt 2 spisesker olivenolie og tænd for varmen, tilsæt chorizo og steg i ca. 5 minutter indtil de bliver lidt brune og tilsæt hakket skalotteløg og tyndt revet eller presset hvidløg, sauter i et minut, indtil det er duftende.

 

STEP 3

Tilsæt 2 spsk usaltet smør, 4 ansjosfileter, bland alle ingredienserne, indtil ansjos opløses.

 

STEP 4

Hæld hvidvin i og Lad vinen reducere i 3 minutter. Hæld grøntsagsbouillon i, og tilsæt citronskal. Rør for at kombinere alle ingredienserne.

 

STEP 5

Lad bouillon komme til at koge forsigtigt og læg forsigtigt muslingerne i bouillonen. Dæk med et tætsluttende låg og lad muslinger dampe i 5-7 minutter. Efter hvert minut rystes gryden for at stimulere muslingerne

 

STEP 6

Når muslinger er færdige med at stege, top med frisk persille og server straks.

 

BONUS INFO

Man kan vælge at koge frisk pasta og så lave det som en pasta ret også har man et helt måltid.