3 1/2 spsk Majsmel
7 spsk Hvedemel
64 gram Sukker
1 Liter Mælk
1 Ceylon kanel (kanelstang)
2 Æg (stuetemperatur ikke for kolde)
Olivenolie til at fritere
2 spsk smør
Stødt kanel

For at fritere mælk, laver man ved først, at lave en lækker from for budding, med god smag også paner man det inden man steget og vupti så er der stegt mælk.

 

STEP 1

Tag en stor skål og bland, majsmel, hvedemel og sukker.

 

STEP 2

Tilføj 250 ml af mælken til den store skål og miks det godt. Lad det stå for 10 minutter.

 

STEP 3

I en gryde hældes resten af mælken i samt Ceylon kanel (kanelstang). Varm komfuret op på medium varme. Så snart mælken begynder at boble lidt tages det af varmen.

 

STEP 4

Placer en sigte på den store skål og sigt lidt efter lidt, “kanelmælken” ned i skålen. Når al mælken er blandet i hældes det hele samlet tilbage i gryden. Gryden sættes tilbage på komfuret på lav varme og der røres forsigtigt i 10 min.

 

STEP 5

Hæld blandingen op i et fad smurt med olivenolie på ca. 22*22 cm. Sæt det på køl i minimum 3 timer og meget gerne natten over.

STEP 6

Når det har stået i køleskabet i minimum 3 timer, skulle massen gerne være sat. Den tages ud og skæres derefter i firkantet stykker (ca. 16 stk.).

 

STEP 7

Put den resterende mel på en tallerken, og vend de firkantet mælkestykker i melen så der er mel på alle sidder.

 

STEP 8

Pisk æggene sammen i en skål og find en pande frem. Tilføj olivenolie og smør og tænd for komfuret.

 

STEP 9

Tag nu hvert stykke og dyb det i æggene og derefter lig dem på panden. Her skal de steges ca. 1 minut på hver side og derefter skal de placeres på et stykke køkkenrulle for at det overskydende olie. Til sidst skal der drysses med stødt kanel.

 

BONUS INFO

Ret vigtigt at de firkantet stykker er minimum 8 cm tykke, ellers kan det drille meget når de skal steges!