1 pakke Gedeost
43 g Majsmel
1 Stort æg
64 g Brødkrummer/rasp
1/2 tsk Stødt paprika
Olivenolie Til fritering

Honning-dip
60 ml Honning
1 tsk Chiliflager
1/4 tsk Cayennepeber

Friteret gedeost og honning til er virkelig et lækkert element til tapasbordet. Gedeosten som er sprød uden på og blød og cremet indeni. Da gedeost kan være lidt saltet, giver det en perfekt smag, når man dypper det i honning. Blander man honningen med chiliflager og cayennepeber, får du en dip som både er sød og stærk og det giver en endnu bedre smagsoplevelse.

 

STEP 1

Skær 12 skiver ud af gedeosten og rul hver skive til en kugle.

 

STEP 2

Tag tre små skåle, en med majsmel, en med æg sammen pisket med en gaffel og den sidste med brødkrummer/rasp og paprika.

 

STEP 3

Vend nu hver kugle først i mel, så i æg og derefter i brødkrummer/paprika. Læg dem på en tallerken og derefter på frys i 10 minutter.

 

STEP 4

Opvarm olivenolien i en gryde imens, olien skal op på 170 grader. Tilføj 4 kugler i olien ad gangen og giv dem 2 min. – 2 1/2 min. Tag dem op og lad dem ligge på et stykke køkkenrulle for at trække det overskydende olie ud.

 

STEP 5

Rør nu ingredienserne til honning-dippen sammen i en gryde og lad det simre i 5 minutter og put det i en lille skål.

 

STEP 6

Honning-dippen og kuglerne serveres sammen.