4 Store auberginer renset og skåret i skiver ca. 1/2 cm tykke
2 spsk Salt
600 ml Sødmælk
100 g Blancherede mandler (mandler uden skind)
Skal det være uden nødder/mandler kan solsikkekerner bruges i stedet.
130 g Mel
Olivenolie til at stege i
3 spsk Honning

Den sprøde og lidt salte aubergine, smager vildt godt når den lige bliver dyppet godt ned i den søde honning, så glæd dig det er virkelig bare en god ret 😀

 

STEP 1

Skær og læg auberginen i et enkelt lag på en rist sat over en stor rimmet bageplade og drys salt udover. Top med en anden bageplade og pres fast. Lad det stå i 20 minutter. Tryk igen for at hjælpe med at frigive saften fra auberginen. Overfør skiverne til en stor skål og dæk med mælk. Dæk det til og stil det på køl i mindst 2 timer eller natten over.

 

STEP 2

Fyld en gryde halvt op, med olivenolie og varm olien op på 170 grader. Mens olien varmes op, hældes mælken fra auberginerne. Ryst evt. overskydende væske af.

 

STEP 3

Tag en skål og læg auberginerne deri og drys melet udover. Ryst det godt sammen og ryst efterfølgende det resterende mel i skålen af. Steg nu auberginerne, ca. 3 minutter, hold gost øje med dem, så de ikke får for meget. Læg dem op på en tallerken med køkkenrulle, for at fjerne det overskydende olie. 

 

STEP 4

Drys tilsidst med havsalt og kom skiverne over i en skål. Tilføj derefter honning, på skiverne, i en skål ved siden af eller lige som du ønsker.