4 Store auberginer renset og skåret i skiver ca. 1/2 cm tykke
2 spsk Salt
600 ml Sødmælk
100 gram Blancherede mandler (det betyder uden skind)
Skal det være uden nødder/mandler kan solsikkekerne bruges i stedet
130 gram Mel
Olivenolie til at stege i
3 spsk Honning

Den sprøde og lidt salte aubergine, smager vildt godt når den lige bliver dyppet godt ned i den søde honning, så glæd dig det er virkelig bare en god ret 😀

 

STEP 1

Læg auberginen i et enkelt lag på en rist sat over en stor rimmet bageplade og drys salt udover. Top med en anden bageplade og pres fast. Lad stå i 20 minutter. Tryk igen for at hjælpe med at frigive saften fra auberginen. Overfør skiverne til en stor skål og dæk med mælken. Dæk til og stil på køl i mindst 2 timer eller natten over.

 

STEP 2

Fyld en gryde halvt op, med oliven olie og varm olien op på 170 grader. Mens olie varmes op, hæld mælken fra auberginerne og ryst evt. overskydende væske af.

 

STEP 3

Tag en skål og lige auberginerne deri og drys melet ud over og ryst det godt sammen og ryst efterfølgende det resterende mel i skåle af. Steg nu auberginerne, ca. 3 minutter skal de have, men hold øje og hver over dem engang imellem. Lige dem op på en tallerken med køkkenrul, til at tage det overskydende olie og drys med havsalt.

 

STEP 4

Tag en lille skål og tilføj honning og put de friteret auberginer på et fad og server sammen