Ingredienser
4 dl
Vand
20 g Gær
3 spsk Olivenolie
1 tsk Salt
100 g Grahamsmel
400 g Hvedemel

Topping
4 fed Hvidløg, presset
2 stængler Frisk rosmarin
100 g Oliven
1 tsk Flagesalt

STEP 1
Først røres gæren ud i en skål med vand.

STEP 2
Tilsæt herefter olie, salt og gra­hamsmel og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og rør det godt igennem til en lind dej. Ælt hvedemel i lidt efter lidt, til dejen er let klistret og blød.

STEP 3
Kom dejen i en ren skål og lad den hæve 1 time på køk­kenbordet med et rent klæde over.

STEP 4
Beklæd et ovnfast fad på ca. 25 × 25 cm med bagepapir. Kom dejen ud i en form og lad den hæve i 30 minutter.

STEP 5
Pensl dejen med lidt olivenolie og stik derefter dybe huller ned i brødet med fingrene. Dryp dejen med olie og drys med rosmarin blade, oliven, hvidløg og salt.

STEP 6
Bag brødet i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka ­20 minutter og pynt med lidt frisk rosmarin inden servering.

DEL OPSKRIFTEN