2 spsk majsstivelse
6 dl sødmælk
en stor skive af skallen fra en lemon og en appelsin
1 kanel stang
5 æggeblommer
1,2 dl sukker 
sukker til karmelliseringen ovenpå
evt. frisk frugt til pynt på toppen

STEP 1
Sæt mælken på komfuret i en lille gryde sammen med citrusskallene og kanelstangen. Kog langsomt.

 

STEP 2
Opløs majsstivelsen i en smule vand, og sæt den til side.

 

STEP 3
Mens mælken langsomt opvarmes, skal du piske æggeblommer med sukkeret, indtil blandingen bliver lysegul.

 

STEP 4
Pisk den opløste majsstivelse i blandingen og en skefuld af den varme mælk.

 

STEP 5
Fjern citrusskalene og kanelstangen fra den varme mælk, og sænk varmen.

 

STEP 6
Tilsæt langsomt æggeblommeblandingen til mælken, og sørg for at blive ved med at røre, så æggene ikke bliver til røræg! Rør konstant over svag varme, indtil blandingen er blevet tykkere.

 

STEP 7
Fjern fra varmen, og hæld blandingen i traditionelle ler skåle, eller anden fin servering.

 

STEP 8
Lad vanillecreme afkøle, og dæk derefter i plastfolie, og afkøl crema catalanas i ca. fire timer (helst natten over).

 

STEP 9
Før servering drysses et tyndt lag sukker oven på hver lille tilberedning. Spred sukkeret ud ved at vippe skålen i alle retninger. Karamelliser med et lille køkkenbrænder

 

BONUS TIP
Top evt. med frisk frugt og nyd det!

DEL OPSKRIFTEN