20 store champignoner 
1 spsk olivenolie
3/4 dl finthakket persille
1 stort hakket fed hvidløg
2 spsk finthakket skalotteløg
1/2 tsk groft salt
peber til tilsmagning
1 tsk olivenolie til pensling
100g feta
4 skiver sortfodsskinke

STEP 1

Rens champignonerne for jord, og fjern stokken (gem halvdelen af stokkene)

 

STEP 2

Hak de rensede stokke fint og bland sammen med olie, persille, hvidløg, løg, salt og peber. 

 

STEP 3

Pensel bunden af svampene og fordel fyldet heri. 

 

STEP 4

Skær den lufttørrede skinke i 5 lige store dele og læg et lille stykke ovenpå dine svampe. 

 

STEP 5

Smuldre fetaosten over svampene. 

 

STEP 6

Bag dine svampe på en bageplade med bagepapir i 15 min ved 175º og server straks efter. 

DEL OPSKRIFTEN

Lækre fyldte champignoner

Tapasretter er blevet mere og mere populære i Danmark. Det er heller ikke overraskende, når man tænker på, at Spanien er danskernes foretrukne feriedestination. Vi har stort set alle sammen besøgt Spanien. Man kan ikke lade være med at tænke tilbage på de dejlige stunder, man har tilbragt sammen med familien og venner på en hyggelig restaurant i Spanien. Du har sikkert også blevet forført af de smagfulde tapasretter, man får serveret, når man er på ferie. Dengang føltes det nok som om dine smagsløg ikke kunne holde trit med de mange smagsindtryk, der ligesom bølger skyllede over din tunge. Det er virkelig noget af en oplevelse.

Den slags madoplevelser vil man gerne gentage igen og igen. Når man tilbereder fyldte champignoner, har man mulighed for at vække nogle dejlige minder fra sin ferie i Spanien. Det er rigtigt nok, at det ville være svært at genskabe den stemning, der var dengang. Det samme gør sig også gældende for det skønne vejr fra dengang. Alligevel kan du sørge for at invitere de samme venner og familiemedlemmer. På den måde kan I huske tilbage på, de dejlige minder fra jeres tid sammen. Det skaber den rette stemning, mens man spiser en lækker tapasret i godt selskab.

Champignon med fyld

Hvis du og dine gæster elsker champignoner og sortfodsskinke, så går du ikke galt i byen, når du vælger at servere fyldte champignoner (champiñones rellenos). Der er tale om en meget enkel ret, som ikke tager lang tid at tilberede.

Champignons tapas

Der er en god grund til, at champiñones rellenos er en del af de mest populære tapasretter i Spanien. Det drejer sig om en enkel, men lækker ret, der langt overgår de forventninger, man måske har. Kombinationen af champignoner og sortfodsskinke er noget, man selv skal smage for at kunne beskrive det.