Skinke – Lo Boté // Jamon Bellota 50% Ibérico
En virkelig lækker og smagfuld skinke som fortjener et godt stykke Manchego ost og måske lidt brød med tomat. Hvis du opbevarer den på køl kan den holde sig i 1-2 måneder. Du skal blot tage den ud et par timer før servering.
Skinke – Nico // Paleta de Cebo Ibérico
Skåret af grisens skulder (paleta). Dejlig skinke med den gode smag af iberico grisen og nød, mange vil opleve den lidt mildere i smagen end Lo Boté skinken som også er i Tapaskassen. Udover at servere det som det er, kan du f.eks. bruge det til at lave nogle virkelig lækre kroketter.
Skinke – Legado // Jamon de Cebo 50% Ibérico
Skåret af grisens skinke (bagben). Denne har en fantastisk smag og en konsistens der gør at den nærmest smelter på tungen. Husk at tage den ud fra køl et par timer før du servere.
Oliven – La Española // Clásicas Anchoa
Alle slags oliven er en kendt gæst på barer og restauranter i Spanien. Især oliven med ansjoser. Ansjoser er jo en fisk, men man skal ikke lade sig skræmme over dette, de smager nemlig ikke fiskede, de giver bare en utrolig lækker saltet smag.
Oliven – La Española // Negras con hueso
Sorte oliven med sten, som vi synes smager fantastisk og passer virkelig godt til de forskellige pølser du finder i kassen. De er en smule mere kraftig i smagen end de grønne med ansjoser du også finder i kassen.
Hjertemuslinger – Ramón Peña // Berberechos
Skalddyr og muslinger på konserves er en meget brugt ingrediens i det spanske tapas køkken. Det bliver primært brugt til den traditionelle ret Paella, men kan også sagtens bruges til andre fine små retter – du kan se en nem opskrift her på de hjertemuslinger du finder i din kasse.
Paté – Casa Tarradellas // Paté Ibérico
En paté lavet på den spanske ibérico gris. Ibérico grisen bliver opdrættet med en meget speciel kost som indeholder mange agern. Dette gør at grisens kød får en dejlig og lidt mere speciel smag. Her i Spanien bliver den oftest serveret på en skive baguette med en cornichon på toppen.
Lertøjsskål – CTB Ceramics // 15 cm
En klassisk dekoration/service i det spanske køkken. Disse findes i mange forskellige former, men specielt denne er god til retten “Gambas al Ajillo” altså rejer i hvidløg.
Snacks – Musfi’s // Campesinos
Knasende brødsnacks, som kan spises for sig selv, ligesom de serveres for sig selv på barerne hernede. Eller de kan bruges sammen med de lækre dyppelser, skinke og/eller ost.
Oliven tapenade – Blai Peris // Empeltre Madura
Denne tapanade er lavet i Terra Alta området i Katalonien. Netop denne tapanade er lavet ud fra traditionelle metoder, så den holder på alle de gode ernæringsegenskaber. Og så smager den bare urtolig cremet og lækkert.
Pølse – Vallecinas // Salchichón Ibérico
Dejlig krydderet pølse, lavet ud af kødet med den gode smag som iberico grisene har via deres diæt. Serveres skiveskåret med f.eks. ost.
Pølse – Casademont // Fuet Especiado con Ajo
En dejlig katalansk pølse. Lidt tyndere end de normale tapas pølser. Denne variant er dækket af hvidløg, som bare giver lidt mere lækker smag – Synes Line i hvert fald 😉
Oliven olie – De Nuestra Fierra // Aceite de oliva virgen extra
Oliven er jo noget af det Spanien er meget kendt for, og der til kommer olivenolien også. Denne fine olie kommer fra den sydlige del af Spanien og olivenen er dyrket i ca. 900 meters højde. Sorten for denne olivenolie er Picual. Olien kan f.eks. bruges til “Gambas al Ajillo“.
Ost – Carmen // Al Pedro Ximénez
En fåreost lagret flere måneder i en sød vin fra Pedro Ximénez, som giver den intense smag af fåreost en sødme og derved perfekt til sortfodskinke eller andre lækre tapasretter. Denne ost har modtaget flere priser her i Spanien.
Ost – Vega Sotuelamos // Queso de oveja añejo
En lagret fåreost som er en typisk tapas ost her i Spanien, den er middel i smagsstyrke. Den skæres ofte i de ikoniske “trekantede” stykker, og spises som en del af de forskellige tapas retter, enten med “Pan con tomate” som du kan finde opskriften på her, eller direkte med skinken.
Allioli – Familia Suárez // Allioli
Mayonaise med hvidløg. Dette er lækkert til at smørre på brødet under skinken og osten. Eller bruges som dyppelse til de små knasende brød snacks.
Sort pose – Overraskelse // Lidt sødt
En sød lille ting til at slutte en forhåbentlig dejlig aften/frokost af på. Ikke en udpræget tapas specialitet, da det søde faktisk ikke er så stor en del af tapas køkkenet. Men vi synes de smager sindssygt godt, så dem skal du også have lov til at smage. ;o)