Lækkerier du finder i kassen

Sortfodsskinke // Jamon de Cebo 50%

Jamon skinken er mild og lækker i smagen, den er god at tilføje alt fra, svampe cremen, de søde peberfrugter eller de lidt bitre salte oliven, sortfodskinke er en videnskab for sig selv, men lige denne her, er generelt meget populær, skinken er fra bagbenet, som anses for at være det bedste sted på hele grisen.

Rester fra sortfodsskinke // Tanquitos

Lidt mere sortfodsskinke, for hvis du spørger os, så indeholder en rigtig spansk tapas altså sortfodsskinke, sortfodskinke er lidt mere fed og mere smagfyldt end f.eks. serrano, men prisen er også en helt anden. Så mange vælger ofte sortfodsskinken fra fordi den koster det mere, men du skal altså ikke snydes for den bedste skinke når du bestiller hos os.

Oliven med anchoser // Aceituna rellenas de Anchoa

Ansjoser ser vi jo meget på det spansk tapasbord og derfor er denne her kombination helt oplagt. Det som ansjosen kan, er at tilføje en umami smag, som igen anden, samtidig vil den tilføje, salt og sødme til den lidt bitre oliven smag. Faktisk bliver ansjoser brugt i mange sammenhæng, til at give umami i flere retter, end man egentlig lige går og tror.

Sorte oliven // Aceituna negra

Sorte Oliven er og bliver Henriks favorit, det som netop gør at Henrik godt kan lide de sorte Oliven, er at når en oliven er blevet sort eller nærmest mørke lilla, de har rigtig meget smag og fordi de er så modne som de er, kan da have tendens til at være lidt bitre. God som hapser/snacks i en pastaret eller sammen med osten.

Skåret pølse // Salchichon Iberico Lonchas

Vores leverandør Villar laver mange lækre slags skinker og pølser og de forstår sig virkelig på deres fag, smagen er dyb og god og ja man tvinges næsten til at sige perfekt. Denne her pølse er lavet på sortfodsskinke og er allerede skiveskåret, så den skal blot lige pakkes ud og ligges på et fad, så er der serveret og vi advarer på forhånd, pas på du ikke kommer til at hapse for meget af den, mens du pakker ud.😉

Pølse // Fuet de Iberico

En ægte catalansk pølse, lavet på sortfodsskinke, tilføjet forskellige krydderier her i blandt hvidløg, pølsen her er lavet uden gluten, men indeholder lactose, men skulle du have besøg af en gluten allergiker, er der ingen ko (man får helt lyst til at sige gris) på isen. Denne her er altid et hit hos vores søn og han elsker den som snack uden noget.

Mazcla ost // La Rosario semicurado

En lækker blandings ost som består af 65% ko og 35% får, det er blevet moderne at blande to typer mælk, for at fremkalde en helt unik ostesmag og lige her, må vi bare sige det fungere, for her hjemme er alle fan uanset om man er James, Line eller Henrik.

Rosmarin ost // Cabra com romero

Geddeost kan noget helt specielt og blander du den med rosmarin, synes vi det kan meget mere og vi forstiller os at den smager vildt godt sammen med, den søde spread med olivenolie. For at få lidt sødme til den krydrede rosmarin.

Brød snacks // Pico

Brød snacks det skal der jo altid til og de her fra La Chinata, de er bare et sikkert hit og smager vildt godt, bare at snacke helt uden noget, men forstil dig lige at dyppe den i svampe creme, mums det er lækkert.

Olivenolie // Aceite de acetuna

Er du også en af dem, som bare nyder at dyppe dit brød i oliven olie, i stedet for at putte smør på, det gør vi i hvert fald, det giver noget smag og samtidig, så giver det jo også lidt bedre samvittighed, for de siger jo her i spanien at olivenolie er sundt. og ellers så er det altså også bare lækkert lige, at putte lidt olive udover den gode sortfodsskinke.

Paté med fasan og trøffel // Patede faisan con trufas

Den her paté kan noget helt specielt, den består af to meget fine råvarer, nemlig fasen og trøffel. Trøflens sødme passer rigtig godt til fasankødets lidt bitre jern smag. Fasan er samtidig altid en sikker vinder, sammen med et godt glas rødvin, så det vil vi klart anbefale at drikke til. Så smid patén i køleskabet lidt inden servering og ellers så lige smøre lidt på et lækkert stykke brød, så er den hjemme.

Berberechos al natural // Hjertemuslinger

Hjertemuslinger smager vildt godt, men man får det bare for sjældent, det er en fantastisk musling, som kan gøre endnu lækre med en simpel opskrift, som i kan finde her. Også synes vi bare at en enkelt lun ret på tapas bordet skal der i hvertfald være og det må gerne være en ret som også kan spise selvom det er blevet afkølet og det kan den her altså, prøve den.

Ristede peberfrugter i sirup // Pimientos asados

Peberfrugter er jo bare godt, og det bedste ved en peberfrugt når den bliver ristet er at den bliver sød og når du så ligger den i et lage sirup som her, så bliver det jo bare endnu bedre. Så vi tænker sammen med de lidt saltet pølser, vil den være virkelig god, men den er helt klart også selvskrevet til at blive nydt med osten, og her vil kombinationen medet godt glas rødvin, være win-win.

Sød spread med olivenolie // Dulce de acute de olive

Lidt sødt, vi har altid lidt sødt med i vores kasser og denne gang faldt vores kærlighed altså til denne lækre spread med olivenolie og den går så godt i spænd med gedeosten med rosmarin. Men vi mener dog det kun er fantasien der sætter grænser og at den faktisk også vil være ret lækker i en kombination, med oliven med ansjoser, da du får tilført det lidt sødme.

Allioli // salsa allioli

Den her allioli er ikke en hvilken som helst allioli, her er der nemlig fokus på at smagen skal være, aromatisk og autentisk og være uden nogen form for tilsætningstoffer. Alle hjemme aldre hos os, er fan allioli da det bare giver en ekstra smag uanset om du så bruger det på tapas bordet eller om du bruger den i f.eks. en pastaret.

Svampe creme // Crema de boletus edulis

Svampe kan noget og hjemme hos os er Line helt vild med at bruge svampe i madlavningen, da den giver en cremet og lidt nøddet smag og også kan fremkalde en umami smag. Udover at vi tænker den her svampe creme bliver et hit på tapas bordet på noget brød under skinken, så tænker vi også at de f.eks. kunne være super lækker at bruge i f.eks. en pasta ret eller på et stykke ristet rugbrød med lidt kylling pålæg på toppen. Ja den kan egentlig meget, da svampe bare passer til rigtig meget.

CHAMPIÑONES RELLENOS

se opskrift

CROQUETAS DE JAMÓN

se opskrift

CREMA CATALANA

se opskrift

DATILES CON TOCINO

se opskrift

GAMBAS AL AJILLO

se opskrift

ANCHOAS FRITAS

se opskrift

PAN CON TOMATE

se opskrift

TORTILLA

se opskrift

Tapas direkte fra Spanien til din dør