Lækkerier du finder i kassen

Sortfodsskinke // Jamon de Cebo 50%

Jamon skinken er mild og lækker i smagen, og de artiskokker som er med i kassen vil være vildt god, sammen med sortfodsskinken også lige lidt af den lækre sennep med sortoliven sætter prikken over i’et. Du kunne også vælge at købe asparges også lave lækre grillede asparges pakket ind i sortfodsskinke.

Rester fra sortfodsskinke // Jamón de Reserva Raza

Lidt mere sortfodsskinke, for hvis du spørger os, så indeholder en rigtig spansk tapas altså sortfodsskinke. Vil du have lidt mere ud af skinken end blot den, kan du jo vælge at lave en typisk spansk tapas ret nemlig kroketter men altså sortfodsskinken er jo så meget i sig selv også. Sortfodskinke er ofte en skinke man vælger fra, fordi den er det dyre, men det skal altså være en del af vores kasse, for det smager godt og det smager af spanien også er det ikke et produkt man bare lige går ned og køber impuls i supermarked

Oliven med serranoskinke // Aceituna rellenas de Jamón Serrano

Skinke ser man jo altid på et tapasbord og derfor er den her kombination af oliven og Serrano skinke helt perfekt. Man spiser jo ofte oliven og skinke sammen på tapas bordet, så derfor giver det her bare så meget mening og ja, så er det bedste ved oliven er jo den umami som det kan tilføje til hele tapas bordet.

Ristet mandler med rørsukker og violer // Almendra Violeta

Et sprødt element til tapasbordet, de her mandler har så meget smag, og så er de dejligt knasende, vi synes at de smager godt og vi elsker at have et sprødt element på tapasbordet, hos os er Line helt tosset med mandler og synes det høre til på tapasbordet, så de skulle altså med i kassen.

Chorizo pølse // Chorizo extra picante

Chorizo er jo bare en lækker opfindelse, det må vi blankt erkende, så her får du en af de rigtig gode af slagsen med, du kan vælge at servere den som den er, men du kan også vælge at fx lave den i rødvin og krydderier, for det er virkelig en spansk ret og meget smagfuld, men igen chorizo er også god i sig selv, så måske halvdelen til retten også resten i retten.

Pølse kugler // Bolitas fuet

Det her det er godt og nemt, små ovale kugler af pølse lavet på sortfodsskinke som bare smager mega godt og så er det jo nemt at man blot skal åbne posen og hælde dem i skåle også er de klar er til servering. De her kugler er gode til en hver som har det med at hapse og her hjemme er vi alle fan af smagen og endnu mere af det er så nemt.

Fåreost // Curado de toboso

Fåreost, er en stor del af det spansk tapasbord og derfor skulle denne altså med, den smager vildt godt, det er en ost som er lagret i minimum 8 måneder, dette gør nemlig at den får den gode smag som osten har, denne ost er helt optimal at servere med honning og nødder, som du kan få inspiration til her

Ged og ko ost // Ermita

Lækker blød ost, som har en konsistens som almindelig dansk ost, men smager bare af mere også er det samtidig en ost som er et hit hos både Line, Henrik og James her hjemme, så ja vi siger tommel op, for denne ost, og den er faktisk bare god med skinken men også blot osten selv og bare lidt tapanade til 🙂

Saltet Chips // Chipis Salados

Der skal altid et brød element til tapasbordet, så her er saltet chips lavet på hvedemel og nøj det er altså godt, både med paté man også bare at dyppe i oliven tapnaden og også bare helt for sig selv. pas på med at åbne dem lige inden det skal serveres for de kan godt ende med så at være spist inden. Vi har i hvert fald en lille James her hjemme, som hurtigt kan snacke mange af dem inden vi går på bordet og det sammen kan vi, vi har oplevet at have spist alle inden vi går til bordet så pas på 🙂

Oliven tapenade // Crema de aceituna verda

Oliven tapenade det skal der da være på et tapasbord og den her den er god, den har været i af de andre kasser og vi fik god respons på den, så derfor synes vi at den skulle have lov at komme med igen, for det gode ved tapenade, er at det kan spise til skinke, til osten og til ja stort se alle de andre retter på tapasbordet og det er også lækker blot at dyppe brødet idet. 

Paté med krabbe og olivenolie // Paté de cangrejo

Den her paté med krabbe og oliven olie, er rigtig spansk i sin smag og samtidig er krabbe faktisk et kæmpe hit hos vores dreng, han elsker når der er krabbe på den ene eller anden måde på tapas bordet og vi må bare sige da vi smagte den her paté så var vi solgt, vi håber du er enig med os.

Rødbedecreme med valnødder // Crema da remolacha roja con nueces

Rødbedecreme, lyder i sig selv lækkert også lige lidt valnød i, whats not to like. Den her creme, vil tilføje meget godt til osten, men det vil også give et godt spil til oliven og skinken. Men hvis du gerne vil bruge den i en ret, så kan man tilføje lidt af cremen i den russiske kartoffelsalat, for den helt traditionelle spanske opskrift er faktisk uden rødbede, men den ses ofte med rødbede og det vil giv et super indspark til en ret.

Kandiserede Artiskokker // Alcachofas Confitadas

Artiskokker er jo bare mega lækre på tapas bordet og at de så som her er kandiseret, det giver altså bare noget helt perfekt spil, til de dejlige og lidt salte sortfodsskinker, og samme med ost gør noget sødt altid godt og sammen med smagen fra artiskok er en god kombi.

Trøfler med kakao og saltet karamel  // Trufas al cacao puro al caramelo a la sal

Vi har altid lidt sødt med i vores kasser og det vi har med den her gang, er altså bare mega lækkert, vi får helt vand i munden bare ved at skrive det her, for nøøj de smager godt, salt karamel i sig selv er jo helt fantastisk også lige med lidt kakao uden på, så er det jo faktisk bare perfektion. Det er i hvert fald et hit hos både store og små her hjemme.

Sortfodsskinke paté med kirsebær // Paté iberico con cerezas

Vi har valgt et vedlægge endnu en paté for den her, den skulle bare med, den smager så godt, det list salte sortfodsskinke og det søde lidt syrlige kirsebær giver et godt spil, lækker sammen med osten men også bare for sig selv på brødet, men vi tænker ogå den vil være ret lækkert på et stykke ristet rugbrød.

Sennep med sorte oliven // Mostaza con aceitunes negras

Sennep er jo generelt bare en lækker spread også lige tilføj sorte oliven, så kan da der nærmest ikke findes noget bedre, to smage, som man lige umiddelbart ved første tanke, tænker øhh nej, men vi må bare sige øhh JO, efter at have smagt denne, er vi enige om, at den kombination, kan noget helt specielt og den vil smage godt sammen med skinken, men også osten, egentlig til det meste og den vil også fungere rigtig godt i en sovs fx en pasta sovs eller sovs til kylling.

CHAMPIÑONES RELLENOS

se opskrift

CROQUETAS DE JAMÓN

se opskrift

CREMA CATALANA

se opskrift

DATILES CON TOCINO

se opskrift

GAMBAS AL AJILLO

se opskrift

ANCHOAS FRITAS

se opskrift

PAN CON TOMATE

se opskrift

TORTILLA

se opskrift

Tapas direkte fra Spanien til din dør