Først og fremmest vil vi gerne sige tusinde tak fordi du har lyst til at være en del af vores lille tapasklub.

På siden her finder du lidt forskellige ting som kan hjælpe dig til at få mest muligt ud af Tapaskassen og den bedst mulige tid med dem du holder af. Der er selvfølgelig en beskrivelse af hvad du finder i kassen Og inspiration til retter, som du kan lave med nogle af ingredienserne du finder i kassen.

Vi elsker at se alle de lækre tapasserveringer, pænt opdækkede borde og hyggen omkring tapas. Så brug meget gerne #tapaskassen og tag os med @fromspainwitlove.dk når du nyder noget fra kassen.

Hvis du har spørgsmål eller andre tanker, så skriv endeligt til os på hej@fromspainwithlove.dk

 

Que aproveche!

Line & Henrik

Lækkerier du finder i kassen

Sortfodsskinke // Jamon de cebo 50%

Ja det er altså, at finde i kassen hver gang, for det høre sig til på et tapasbord og det er ikke altid så nemt at finde hjemme i Danmark og finder man det, er det ikke sikkert man har lyst til at betale prisen :).. Sortfodsskinke kan altså bare rigtig meget, den kan spises som den er, den kan bruges sammen med osten, tappenaden eller bruge dem i en af vores opskrift fx denne her.

Serrano Skinke // Jamon de Serrano

Serrano skinke, har vu fået af vide af mange af, at i er vilde med når det er i kassen, så vi vil forsøge at give det med ind i mellem, Serrano er også super lækkert og kan faktisk bruges til meget af det samme som sortfodsskinken, dog er  noget mere mild i smagen og derfor er det ofte også den skinke børnene går efter når de er med ved tapas bordet, det ser vi i hvert fald her hjemme hos os og vores venner. Du kan faktisk med denne skinke eller sortfodsskinken lave lækre asparges, se her.

Sorte Oliven med sten // Negras Aceitunas con hueso

Lækre sort oliven med sten, smage fulde og det er de netop fordi at sten har fået lov at blive. Dem som virkelig elsker oliven siger, at de bedste oliven er de hvor sten får lov at blive længst muligt. Her hjemme er vi dog ikke helt enige i, hvilken der er bedst, men Henrik er helt tosset med de her oliven, fordi de virkelig smager af noget.

Grøn oliven uden sten // Sin hueso Aceituna Gordal

Vidste du at Gordel på spansk betyder: “den fede” og det er derfor denne her oliven hedder Gordal, for det er dejlig fed og saftig og faktisk slet ikke bitter, den her mere noter af mandel pg citron og derfor er den her bare rigtig god til ost. Denne oliven her er populær hos os alle 3, jep selv James er tosset med den. Og den er idel at bruge til at frittere sammen med bluecheese eller en ande slags ost.

Syltede muslinger // Mejillones en escabeche

De her muslinger dyrkes i Pepus egen flåder og udvælges alt efter størrelse, for der efter at blive stegt i oliven olie også bliver de ti sidst lagt i en lage, hvor de bliver syltede. Vidste du egentlig at muslinger, har mange mineraler og vitaminer i sig, fx B12 og C vitamin og jern og folinsyre og derudover også et godt spark af omega-3. Så udover de smager vildt godt, så giver de altså også en masse andet godt. Og har du lyst til at de skal bruges i en ret, så er den her ret virkelig god.

Paté med sortfodsskinke og figne // Paté Ibérico con higos

En lækker paté det skal der altså være i kassen, for det synes vi helt ærligt høre sig til, den er super lækker på tapas bordet, med brød til, men vi tænke også et stykke ristet rugbrød vil være vildt lækker til den her paté. Vi har ikke altid så nemt mulighed for at få leverpostej her i Spanien, derfor synes vi at paté bliver et godt alternativ, dog lidt dyre, så det er ikke altid der lige er i køleskabet. Men her hjemme er specielt James helt tosset med de forskellige slags paté vi servere for ham.

Grøn oliven og peberfrugt creme // Crema de pimientos y aceitunas

2 naturlige middelhavsprodukter, som er kombineret sammen og tilsat en god jomfruolivenolie, ja det smager bare af middelhavsområdet, det må man sige. Denne her creme, er rigtig god til både pølser, sortfodsskinke men også til fisk og ost. Og noget som smage rigtig godt, det er at bruge resten til en sauce eller blot vende din frisk lavet pasta heri, det smager virkelig himmelsk. Så glæder dig til at åbne det her glas, for det kan virkelig noget.

Sorte Argon oliven paté (tappenade) // Paté de aceituna negras de aragon

Sorte olivenpostej også kendt som sort oliven tappenade, de er lavet med oliven fra aragon, det som kendertegner oliven derfra, er at de er meget mørke, og nærmest overmodne og derfor, ekstremt smagefuld og meget karakteristisk i sin smag, derfor er her en tappenade, som vil være lidt mere fast i det, men havde vanvittigt meget smag, så der ikke skal så meget til ad gangen for at give god smag.

Skiveskåret pølse // Chorizo Dulce

Chorizo, det skal der altså til, for det mener vi altså høre til på tapas bordet, den kan spises for sig selv, eller sammen med osten og oliven, men du kan også vælge at gøre brug af den i en af vores opskrifter, som du finder lige her eller her. I vores hus er der faktisk altid chorizo, fordi den kan bruges på, så mange måder og ja den er da rar at gå og snack af i løbet af dagen 🙂

Hel pølse  // Fuet Pimienta

Pimienta betyder peber, så her er en lækker smagfuld pølse med peber som er blevet hentet hjem fra sydøst asien, da denne type peber er mere karakteristisk i smagen, men selv om det er med peber skal man ikke være nervøs for den bliver for intens i smagen, for den. ligger lige på midten i forhold til i intensitet niveauet og derfor vil de smage vildt godt sammen med den tappenaden som vi har sendt med eller sammen med det her brød.

Modig Sauce // Salsa Brava

Den allermest klassiske spanske tapas sauce, den er meget smagfuld og er lavet på tomat olivenolie og en masse krydderier og det er virkelig en salsa, der kommer til sin ret, hvis man servere kartofler til, derfor, vil det være oplagt, at lave den spanske tortilla til, fordi den går mega godt til den salsa, men også fordi den tortilla bare smager så vanvittig godt, ja vores tapas bord, er hver gang med tortilla, for det mener vi altså at der skal være på et tapasbord. Men den her salsa er altså også rigtig god til grøntsager og til skinke og kød. Så ja nyd den, for mums den smager godt.

Gede og ko ost // Cabra Feliz

Den her ost har man næsten lyst til, blot at kalde en gedeost, for der er alligevel hele 75% gedemælk brugt til denne ost. Det er en lidt mere blød ost, som er dejlig mild i smagen og derfor vil, den gå rigtig godt med de grønne Gordal oliven.

Ko ost // Mahon curado dop

Den her ko ost er så intens i smagen og det er en ost som der virkelig er blevet kræset om, den laves på en helt speciel måde, som afhænger af først er et yderst præcist håndarbejde og ostepastaen blive lavet rug og hård, her efter, er det op til klimaet et give osten sin rette kultiverede smag og det tager i mellem 6-9 måneder. Det her er dermed en ost, som smager af meget og den bliver også gerne hængene lidt i munden efter. Vi synes det er fantastisk. Også lige med lækre dessert vin vi har sendt med, det af runder lige det hele.

Dessert vin // Terrenal d’Aubert Dolc

Vi tilføjer altid et sødt element til kassen og den her gang, har vi altså besluttet at det skulle være en dessertvin, den her vi er blevet dyrket og lavet i det område hvor vi bor, det synes vi er ret sjovt også smager den samtidig vildt godt, så den måtte vi altså bare lige dele med jer. Vinen er lavet på Garnacha og cabernet sauvignon og derfor. en rød og eget rund sød vin, derfor vildt god til osten, så prøv du bare at smag, pas på du ikke bliver afhængig, for det har den lidt en vene til at gøre, det er i hvert fald sket her hjemme, vi skal helst lige have et lille glas til osten 🙂

Nødde blanding // Mezcla de nueces

Der skal altså altid være lidt knas og snacks på tapas bordet, så det har vi denne gang sendt med i form af denne nødde blanding, nødder er gode til osten, men de er også gode bare at snack for sig selv. Men i kan også vælge at bruge nødderne sådan her, sammen med gede osten, som vi har sendt med i kassen, for det er altså også en vildt lækker måde at spise nødder og ost sammen på.

BERBERECHOS EN SALSA DE PIMENTÓN

Hjertemuslinger i paprikasauce‘ er en mega nem lille tapas servering, som tager 10 min. at lave.

se opskrift

PAN CON TOMATE

En af de mest klassiske tapasretter er nok ‘brød med tomat’ og et must hvis du spørger os.

se opskrift

CROQUETAS DE JAMÓN

En af de meget populære varme tapasretter her i Spanien er ‘Kroketter med sortfodsskinke’.

se opskrift

GAMBAS AL AJILLO

Måske nok vores absolute ynglings tapasret er ‘Rejer i hvidløg og olie’ og så er den super simpel at lave.

se opskrift