Vi har nu rundet mere end 100 medlemmer i vores lille tapasklub, det er simpelthen for vildt. Derudover sender vi hver gang 100+ prøvekasser afsted.🤩

Så derfor vil vi gerne sig tak fordi du har lyst til at være en del af vores eventyr.🇪🇸

Vi snakker og skriver med mange af vores medlemmer og elsker at høre om jeres oplevelser med alle lækkerierne. Mange har også været så søde at anmelde os på Trustpilot og vi har nu hele 4,5 ud af 5 stjerne, det er vi super stolte af. Hvis du har lyst må du meget gerne skrive en anmeldelse på Trustpilot – klik her.

Velbekomme!

Line (& Henrik)

Lækkerier du finder i kassen

Serrano skinke // Jamon de serrano

Vi sender normalt kun sortfodsskinke, men vi har fundet nogle virkelig lækkert serrano skinke og det synes vi også du skal smage. Faktisk oplever vi flere her i Spanien som hælder mere til Serrano skinke, fordi det er lidt mildere i smagen og har en knap så fed konsistens. Men det er jo en smags sag, så nu kan du prøve at smage hvad du er mest til.

Sortfodsskinke // Jamon de Cebo 50%

En lækker mild sortfodsskinke som vi synes smager skøn og kan spises med et stykke ost eller måske på et brød med hvidløg og tomat. Prøv at at smage de 2 skinker op mod hinanden, så du tydligere kan smage forskellen.

Mini fuet pølser // llaminets

Folk er begyndt at høre lidt omkring vores koncept hernede i området og vi bliver derfor jævnligt kontakt at mindre virksomheder som gerne vil sælge deres produkter til os. En af dem er en lille slagter butik som ligger i en lille by uden for Tarragona, de havde en pølse som de var sikre på vi ville synes om og det gjorde vi, så nu håber vi også du gør det.

Pølse // Fuet de pollo

Her får du den klassiske spanske fuet pølse, men lavet på kylling, som er en smule utraditionelt. Vi synes den smager dejligt og et “frisk pust” til tapasbordet som ofte består af svin.

Oliven // Aceituna Verde

En helt klassisk spansk grøn oliven som har en god fast konsistent og smager helt vildt godt. Server dem på dit tapasbord eller spis dem selv som snack, når de andre ikke kigger.

Oliven // Aceituna Negro

Her nede i Spanien laver man ofte sjov med om man mest er til sorte eller grønne oliven. Jeg (Line) er mest til de sorte, hvor Henrik spiser dem alle med glæde, men er mest til de grønne hvis han skal vælge. Hvad er din favorit? Den her er fra et af de mest kendte olivenproducenter i Spanien og kvaliteten er helt i top.

Nødder // Cashewnødder med lemon/lime

Vi er blevet virkelig vilde med at servere en eller flere slags nødder på tapasbordet. Vi synes det går virkelig godt til skinke, pølser og ost. Og så findes der så mange lækre varianter og typer. Så du kan godt se frem til flere spændende nødder i fremtidige kasser.

Ost // Feliz

En blød gedeost med god smag og en ost som vi tror de fleste vil kunne lide. Hjemme hos os er den populære hos alle aldre. Du kan f.eks. skære den i trekanter og anrette på et bræt sammen med skinke, pølser og nødder, da det alt går godt sammen.

Ost // Mezcla Madurado

En hård og lidt tør ko ost som vi synes er vildt lækker at servere sammen med honning og nødder. Det er to meget forskellige oste, hvilket skaber en god variation på dit tapasbord, så skulle der gerne være lidt for en hver smag.

Oliven tappenade // Crema de aceituna negras

En cremet oliven tapenade lavet på sorte spanske oliven. Den er god kraftig i smagen og går godt sammen med sortfodsskinken du også finder i kassen.

Rød Canario sauce // Mojo Canario rojo

En sauce der stammer fra De Kanariske Øer og primær lavet på røde peberfrugter, oliven olie og hvidløg. Hvis du har været på De Kanariske øer, har du med stor sandsynlighed fået det serveret med kogte kartofler enten i en skål ved siden af eller helt henover kartoflerne. Den kan også spises på brød eller brugers som dybbelse.

Allioli // Allioli con AOVE

Allioli er lidt en religion hernede. Nogen er til den der minder rigtigt meget om en mayonnaise, andre til en luftig nærmest flødeskumsagtigt variant og nogen sværger til den lavet på sorte hvidløg, den har også været med i en tidligere kasse her hos os. Og så er der selvfølgelig dem, som f.eks. vores underbo som er en ældre dame, der KUN spiser hjemmelavet allioli. Hendes smager også helt vildt godt, så vi forstår hende godt.😉

Syltede muslinge pate // Paté de mejillones

Vi overvejede om vi skulle skrive at dette er noget andet en musling, fordi vi er bange for at nogen vil “dømme den ude” før de har smagt den. Så hvis det ikke lige lyder som noget for dig, så prøv at smag den med et åbent sind. For den er lækker og smager skønt må et stykke flute eller kiks.

Pate de iberico // Iberisk pate

En pate lavet på spanske sortfodssvin, hjemme hos os kalder vi den for “luksus leverpostej”. Vores søn James kan spise den som leverpostej, men det bliver lige dyrt nok i længden, så den gemmer vi til tapasbordet.

Aceiete de oliva //Olivenolie

Når vi har gæster far Danmark hernede i Spanien og de er med i supermarkedet, bliver de altid benovet over det kæmpe udvalg af olivenolie der er i butikken. Først og fremmest bruger de oliven olie i rigtigt meget mad, for det andet er der ekstremt mange forskellige varianter og kvaliteter. Olien her kan du f.eks. bruge til rejer i hvidløg eller ansjoser i tomat og olie.

Turron yema quemada// Creme brulee marcipan

Denne lille lækre bar fandt vi i den fine butik lige rundt om hjørnet fra vores kontor. Vi har en rigtig god dessert hernede som hedder Creme Catalan i kan finde opskriften her. Denne marcipan bar får straks vores tanker over på denne dejlige dessert.

CHAMPIÑONES RELLENOS

se opskrift

CROQUETAS DE JAMÓN

se opskrift

CREMA CATALANA

se opskrift

DATILES CON TOCINO

se opskrift

GAMBAS AL AJILLO

se opskrift

ANCHOAS FRITAS

se opskrift

PAN CON TOMATE

se opskrift

TORTILLA

se opskrift

Tapas direkte fra Spanien til din dør