Sommeren er over os (i hvertfald her i Spanien ☀️), vi kan se den kommer og går lidt i Danmark. Men mon ikke den snart kommer for at blive resten af sommeren.🤞🏼

Så vi håber at kassens indhold kan bidrage til nogle vildt hyggelige og lange aftener på terrassen med gode mennesker. Vi savner de lange lyse sommeraftener i Danmark, her i Spanien bliver det jo forholdsvis tidligt mørkt.

Vi har flere nye producenter med i denne kasse og vi elsker “jagten” på nye spændende produkter til dig og håber du kan lide dem vi har fundet til dig denne gang.

 

Solskin og high-fives 🖐🏼

Line (& Henrik)

Lækkerier du finder i kassen

Sortfodsskinke // Paleta de Cebo 50%

Ikke et tapasbord uden en lækker sortfodsskinke, hvis det står til os. Men her i Spanien anses det som en meget eksklusiv spise (det er ofte også en del dyre end andre tapasretter), så her nede får man det når man virkelig skal forkæle sig selv eller sinde gæster. Her i Spanien spiser man det ofte med Pan con tomate (brød med hvidløg og tomat.

Andrebryst // Marget de pato

Vi har nu fået denne katalanske specialitet serveret flere gange og har nu fundet en variant vi synes rigtig god om. Skulle du normalt ikke være så vild med and, så giv det lige et forsøg alligevel, for vi synes det er noget helt andet.

Skåret pølse // Loncheados Ibericos

En chorizo pølse lavet på sortfodssvin, med masser af smag. Den er lækker at servere sammen med en Tortilla (spansk kartoffelomelet) eller på en skive brød som de her i Spanien kalder Pintxos. Hvis du vil lave en hel Pintxos servering kan du blandt andet også lave brød med svampe og ost.

Hel Pølse // Llonganissa de pages extra

Denne pølse er fra en fantastisk ny lille producent vi har mødt, af nogle skøre omveje, men den historie må du få en anden dag. 😉 Det er et ægtepar der er startet op med egen produktion af forskellige pølser. Han er fødevareinspektør og hun skatte medarbejder, så der er helt styr på hygiejnen og fakturaerne.😂 Anyways, deres pølser er lækre og vi glæder os til at følge deres eventyr. Pølserne er produceret helt uden tilsætningsstoffer.

Oliven med jalapenos // Aceituna Gordal Rellena de Jalapeño

Gordal Olive sorten regnes for en af de bedste sorter her i Spanien og vi er bestemt også vilde med dem. Når de så også er fyldt med Jalapeños, så kan det næsten ikke blive bedre, hvis du altså er til lidt krydret mad.

Spanierne spiser helt ekstremt mange oliven, ikke kun pga. smagen men også for alle deres gode egenskaber. De er en kilde til vitamin A og C, der hjælper med at forbedre kroppens forsvar. Derudover er de en kilde til jern og natrium, indeholder omega 3 og omega 6 og indeholder mange fiber, hvilket hjælper med at regulere tarmsystemet.

Oliven // Aceituna negra de Aragón

Oliven uden væske (så ja det er meningen 😉) – Den sorte oliven fra Aragon er medium i størrelsen og har en dyb lilla farve. Dens karakteristiske smag er kraftig og til den lidt bitre side. Line synes de er for bitre, men Henrik elsker dem og bruger dem blandt andet også i pastaretter.

Pecannødder med honning // Pecana con Miel

De lækreste Pecan nødder med rosmarinhonning og naturlig vanilje aroma. Vi har sagt det før og siger det igen, vi elsker når der er nødder på bordet til en tapasservering, i salater eller alle mulige andre retter. Det giver noget knas og tekstur til mange retter og så er de selvfølgelig også lækre som snacks til en kold øl eller et glas vin.

Ost // Cabra queso

En smagfuld gedeost der er rullet i rosmarin, som giver den en skøn og lidt anderledes smag. Anret eventuelt osten med pecannødderne og med en smule honning over, det er en lækker “dessert”.

Ost // Madurada 9 meses

En ko ost der er produceret kun 20 minutter fra hvor vi bor, på det fineste lille mejeri. Vi håber meget snart at kunne komme ud og besøge dem, hvilket desværre ikke har været muligt endnu pga. Covid. Osten er lagret i 9 måneder, som giver den en fin rund smag.

Snacks // Barritas de pipas

Brød stænger med solsikke frø som er nem og lækker at stille på dit tapasbord. Prøv at smør tun pateen på som du også finder i kassen, det smager helt vildt godt. 

Artiskok creme // Crema de Alcachofa

Denne creme kan selvfølgelig først og fremmest bruges som “dybbelse” og stilles på bordet. Men den er også lækker som smørrelse på brød, vi tænker den vil være virkelig lækker på rugbrød (har vi a gode grunde ikke lige prøvet 😢). Så kan man også bruge den i f.eks. pastaretter, det er nemt og giver masser af smag.

Allioli // Allioli

Her skal vi være hudløse ærlige, vil faldt fuldstændig for flasken.😂 At indholdet så også smager godt, er perfekt. Måske du havde fået den lige meget hvad, bare for flaskens skyld. Vi genbruger vores flaske hjemme og genopfylder den blot med allioli, for ja, det spiser vi nemlig meget af.😜

Tun og rød peber Pate // Paté de Bonito con Piquillos

Den her pate vil vi servere med brød og et koldt glas hvidvin, som en for for forret/appetizer. Stil den på køl før den skal serveres, det gør konsistensen endnu blødere og nemmere at smørre på brødet.

Iberisk pate med Pedro Ximénez // Paté Ibérico al Pedro Ximénez con pasas

En paté lavet på sortfodssvin og Pedro Ximénez druen. Pedro Ximénez er en hvid drue der vokser i forskellige vinregioner i Spanine . Den bruges til at producere en meget sød og mørk dessertvin. Den er lavet ved at tørre druerne i solen, som koncentrerer sødmen. Dette skaber en tung, mørk vin med smag af rosiner.

Mango og æble Chutney //Chutney de Mango y Manzana con Aceite de Oliva Virgen Extra

Mango og Apple Chutney med ekstra jomfru olivenolie er en meget aromatisk og velsmagende syltetøj med en struktur, der ligner marmelade og med en bittersød og frugtagtig smag.

Det kan bruges som tilbehør til toast, ost, kød og fisk. Og til det søde køkken hvis man er mere til det.

Toffee slik bar // Turrón Sufflé

Du skal selvfølgelig ikke snydes for lidt lækkert om du vil dele eller spise det hele selv, lader vi være op til dig.😉 Denne kommer fra den hyggeligste lille chokolade butik som ligger i nabolaget af vores nye kontor i den gamle del i Tarragona.

CHAMPIÑONES RELLENOS

se opskrift

CROQUETAS DE JAMÓN

se opskrift

CREMA CATALANA

se opskrift

DATILES CON TOCINO

se opskrift

GAMBAS AL AJILLO

se opskrift

ANCHOAS FRITAS

se opskrift

PAN CON TOMATE

se opskrift

TORTILLA

se opskrift

Tapas direkte fra Spanien til din dør