Lækkerier du finder i kassen

Sortfods gris // Jamón Cebo Ibérico 50%

En lækker mild sortfodsskinke som vi synes smager skøn og kan spises med et stykke ost eller måske på et brød med hvidløg og tomat. Prøv at at smage de 2 skinker op mod hinanden, så du tydligere kan smage forskellen. Hvis du som os er glade for champignon, så skal du prøve at bruge lidt af skinken i den her ret.

Sortfods gris // Paleta Cebo Ibérico 50%

Vi har denne gang sendt to typer sortfodsskinke med fra samme producent og samme klassificering – Cebo 50%. Men den ene er fra skinken (bagbenet) og den anden fra skulderen. Denne Paleta er fra skulderen. Overvej at bruge noget af denne skinke i kroketterne, de smager vildt godt.

Grønne oliven med ansjoser // Aceituna de anchoa

Grønne oliven med ansjos fyld som giver dem en let saltet smag. Ansjoserne er der faktisk for at tilsætte salt og ikke for at tilføje fiskesmag, tror os du bliver helt overrasket over, hvordan det smager. Hjemme hos os er det dem Line vælger hver evige eneste gang vi skal have oliven.

Sorte oliven // Aceituna de negra

Store sorte oliven, de kan altså virkelig bare noget, kan man godt lide oliven, er det her 100% en oliven, men vil elske, de er så rige på smag og yderst saftige og har du lyst til at lave et sprødt element til tapasbordet, så vælge at fritere nogle af disse oliven og servere alliolien til.

Sorte allioli // Allioli negra

Familia Suarez er i Spanien blandt andet kendt for deres sorte hvidløg, som de har lavet den her super seje sorte allioli af. En sjov og lidt anderledes ting at servere for dine gæster og kan bruges til at lave nogle vildt flotte anretninger. Og så smager den bare vildt godt, de sorte hvidløg har nemlig lidt sødme i sig og der bare lækkert. Man kan jo fx vælge at lave friteret grønt til, som man dyppe i alliolien.

Oliven tapenade // Crema de aceituna verde

En oliven tapenade det høre sig jo nærmest til på et tapasbord og her, får du en fra vores leverandør Blai Peris, som er en familie ejet virksomhed, som går langt tilbage i tiden og derfor er deres viden på oliven tydelig, at smage i denne tapenade.

Gedeost // Muracado

Det her er den populære gedeost vi alle kender, den smager vildt godt og så kan den bare bruges til rigtig meget, fx kan du bruge den til at lave sprøde friteret ostekugler. Men gedeost er også god bare sammen med oliven og brød, eller sortfodsskinken for den sagsskyld. Og har du lidt tilbage når i er færdige med tapasbordet, så kan du bruge resten i en lækker salat eller måske oven på brød sammen med svampe.

Fåreost  // Crema torta de cesar

Direkte oversat betyder navnet bryllupskagecreme, men det her er altså er yderste cremede og smage fuld ost, som er hård yderste og blød og flydende indeni. Den er lavet på fåreost fra merino får, osten er ideel sammen med sortfodskinken eller på brødet, fx brødet med hvidløg og tomat.

Ansjoser // Anchoas

Ja ansjoser, lyder ofte for mange lidt skræmmende, men dem vi sender med her, er blot en lille bøtte, så der er ikke mange ansjoser og det er ikke dem, som dominere kassens indhold, men vi synes altså de skal med, for de kan altså virkelig give noget godt til tapasbordet, fx friteret eller tomat og olie. James her hjemme spiser dem i stor stil, når vi servere dem friteret så det kan vi klart anbefale.

Trøffelmandler // Almendras trufadas

Generelt synes vi mandler kan noget, men hvis man så lidt tilføjer dem lidt trøffel, så må vi siger, så bliver det jo bare mega godt. De her mandler vil smage vildt godt at snacke sammen med osten og oliven, fordi du får det lidt søde fra trøffelsmagen, så det er virkelig et super indspark på tapasbordet.

Romesco Sauce // Crema de romesco

opfundet i spanien LANGT tilbage i tiden og den er altså god til alt, på tapas bordet, vi har her en opskrift på, romesco sauce og grillet grønt, så den kan du jo bruge inspiration til at lave nogle gode grillede grøntsager til. Og bliver du glad for saucen kan du altid med hjælp fra opskriften lave den selv.

Pølse // Fuet casademont

sig selv også er denne pølse lavet ude gluten, så har du en gulten allergiker ved huset, så er der her en pølse de kan nyde godt af. Udover dette er det her altså en pølse som virkelig ligger op til at snacke, så pas på mad at åbne den før tid til servering, vi snakker af erfaring, for Henrik, har nogle gange fået snacket så meget af den mens vi gjorde klar, at der næsten ikke var nok til servering og det vil ikke være helt ringe, at servere denne sammen med den russiske kartoffelsalat.

Pølse // Longanissa del bruixot

Direkte oversat bliver det til troldmandspølse, og grunden er at, de mener den her smag, som de har formået at få frem via langtidslangring og bestemte krydderier, har fået skabt noget fortryllende og ekstremt smagefuldt. Så glæd dig, for vi er enige for det smager af noget og det smager godt. Her kan man vælge at servere den sammen med de spanske ratatouille, for sammen bringer de to ting det bedste frem i hinanden.

Paté med Kirsebær // Paté iberico con cerezas

En lækker pate lavet på sortfordsvin også tilføjet kirsebær, som giver sødme og syre og det vil altså bare smage hamrende godt sammen med osten. Vi synes også at kombinationen med pate og kirsebær, minder os lidt om jul og da det jo er julekassen vi har her, så giver det jo mening, nyd den, den smager virkelig godt.

Hummer Paté // Paté Langosta

Endnu en paté, for man skal altså ikke gå ned på paté på tapas bordet god en her er lavet på hummer og her hjemme, er den altså altid tømt, når vi ryder af tapasbordet. Vi er alle fan af denne paté, men specielt Line har rigtig svært ved at holde fingrene fra den, når vi først åbner den. Og så smager den faktisk rigtig godt sammen med den traditionsrige spanske tortilla.

Jule trøfler  // Trufas

Lidt lækkert sødt, som man altså ikke kan få hver dag, nemlig trøfler fra La Casa i spanien, de yderst kendt for deres trøfler, da de er lavet udfra gamle familie opskrifter også smager, de altså bare af mere,så nyd dem, de kan hurtigt forsvinde og vil du gerne have mere sødt på tapasbordet, så kunne du prøve at lave panellets, churros, buñuelos, eller nogle af de andre søde tapas retter, som du finder opskrifter på her.

PAELLA CON POLLO Y CHORIZO

se opskrift

PAN CON CHAMPIÑONES Y QUESO

se opskrift

ARROZ CON CALAMARES Y MEJILLONES EN CONSERVA

se opskrift

QUESO MANCHEGO CON MIEL

se opskrift
SE MANGE FLERE OPSKRIFTER HER

Vin til din Tapaskasse?

Vores gode venner Simon og Jacob fra JAMAS Wine laver hver måned vin anbefalinger til vores Tapaskasse. De sælger udelukkende vine fra Spanien og er derfor sindssygt skarpe på vine til netop tapas.

Deres anbefalinger har de så også samlet i en prøvekasse, så nemt at bestille og leveret lige til døren.

SE DENNE MÅNEDS ANBEFALINGER