FELIZ NAVIDAD ūüéĄ

Så blev det December og det er tid til at bruge lidt mere tid med dem man holder af, selvom julen nok ikke bliver helt som en plejer i år. Om du vil dele kassens lækkerier med nogen du holder af eller snupper det hele selv, er helt op til dig.

Udover de s√¶dvandlige l√¶kkerier som sortfodsskinke, p√łlser og oste, har vi denne gang lavet et lille tema omkring paella, som jo er k√¶mpe stort her i Spanien b√•de som enkeltst√•ende ret eller som en del af et tapas m√•ltid.

Vi h√•ber du vil nyde indholdet lige s√• meget som os og f√•r en sk√łn jul med dem du holder allermest af.

Hvis du har sp√łrgsm√•l eller andre tanker, s√• skriv endeligt til os p√• hej@fromspainwithlove.dk

Glædelig jul!

Line & Henrik

Lækkerier du finder i kassen

Sortfods gris // Jamón Cebo Ibérico 50%

Vi synes vi har fundet en virkelig god sortfodsskinke som er fantastisk i smagen uden at v√¶re for kraftig eller dominerende, hvilket vi oplever passer godt til de danske smagsl√łg. Hvis I ikke kan spise det hele, kan vi virkelig anbefale de her kroketter med sortfodsskinke.

Sortfods gris // Paleta Cebo Ibérico 50%

L√¶kre skiver sk√•ret af sortfods grisen skulder fra m√¶rket Nico som er et m√¶rke med stor fokus p√• kvalitet og traditioner. Vi elsker at spise skinken med lidt god ost og et l√¶kkert br√łd til. F√• en lille fornemmelse for k√¶rligheden der er lagt i produktet i videoen her.

Paella Pande

En ‘must have’ i et spansk k√łkken og som f√•s i endnu mindre st√łrrelse end denne og helt op til flere meter i diameter. Med denne pande er det oplagt at lave en lille portion som kan indg√• i din tapas servering. Du kan f.eks. lave en af vores to favorit opskrifter; Paella med seafood eller Paella med kylling og Chorizo.

Paella krydderi РCarmencita // Paellero

Camencita er et kendt Spansk brand med over 100 √•rs historie inden for krydderi produktion. Deres paella-blandinger er i dag “accepteret snyd” til den perfekte paella ret. I blandingen er der blandt andet hvidl√łg, paprika, salt, peber og safran. Krydderiblandingen skal f.eks. bruges i vores kylling og chorizo paella.

Blæksprutte РAlbo // Calamares

Skaldyr er en virkelig stor del af det spanske k√łkken, b√•de i paellaer og tapas. Disse bl√¶ksprutter er lagret i sit eget bl√¶k, som giver en virkelig cool farve. Der findes mange sp√¶ndende opskrifter med bl√¶ksprutte, vi har lavet en paella opskrift til dig med bl√¶ksprutte.

Blåmuslinger // Mejillones

På mange tapasbarer her i Spanien er det meget brugt at man får serveret en skål oliven, kartoffel chips og en åben konservesdåse med blåmuslinger, som spises direkte fra dåsen. Men de er også super lækre at bruge i en paella ret.

Oliven – La Espa√Īola // Pasta de pimiento

Klassiske gr√łnne oliven fyldt med r√łd peber pasta. Kan spise som de er eller bruges i forskellige madretter. De er knap s√• kraftige i smagen som f.eks. dem med ansjoser i, s√• en god ‘begynder’ oliven.

Ost  // Mahon semicurado

Produceret p√• middelhavs√łen Minorca og √¶ldet i 4-6 m√•neder under salte og t√łrre forhold, den betragtes som Curado – “aldret” og gnides med olie, n√•r den bliver √¶ldre for at skabe den stenfarvede skorpe. Det er en unik og kraftig ko ost: lys, ‘flaky’ og saltet. Den passer virkelig godt til en Rioja vin.ūüć∑

Ost // Manchego la rosario

Manchego er vel nok den mest popul√¶re “tapasost” her i Spanien. Denne er en af vores favoritter og passer perfekt til skinken her i pakken og evn. med et br√łd med tomat – se opskrift. Vil du anrette den lidt l√¶kkert, kan du f.eks. g√łre det med honning og n√łder.

Snacks РBicentury // Jamón Ibérico mini tortitas

Som du måske har luret nu, så elsker vi sortfodsskinke og disse snacks med smagen af Jamón Ibérico er ingen undtagelse. Nyd dem!

2 x Oliven РJolca // Manzanila m. & u. sten

Manzanilla oliven sorten kaldes i Spanien for dronningen af gr√łnne oliven, da de regnes for nogle af de bedste gr√łnne oliven du kan f√•. Vi har sendt to poser hjem til dig, en med og en uden sten.

P√łlse – Artys√°n //¬†Chorizo

En chorizo p√łlse fra en producent der har specialiseret sig i produkter lavet af Duroc grisen som er en mellemting mellem den almindelige gris og sortfodsgrisen. Det giver en lidt mere saftig og m√łr p√łlse, sammenlignet med en lavet p√• ren sortfodsgris. Den kan serveres sk√•ret i skiver med lidt ost eller du kan bruge den i en l√¶kker paella med kylling og chorizo.

P√łlse – Casademont // Fuet

En klassisk katalansk p√łlse produceret i det nordlige spanien, sm√• 2 timer nord for hvor vi bor. Udover at servere den skivesk√•ret p√• dit tapasbord, kan den ogs√• bruges i forskellige retter som f.eks. paella eller pasta.

Oliven tapenade – Blai // Olivada arbequina

En oliven tapenade lavet udelukkende p√• Arbequina oliven, som er en lille men k√łd fyldig oliven. Skru l√•get af og server den i glasset, s√• kan dine g√¶ster selv bestemme om de vil sm√łre eller dyppe.

Sauce РFamilia Suárez // Mojo Picón Rojo

En ‘Canary Island-style’ sauce¬†lavet blandt andet p√• gr√łn peber, coriander og hvidl√łg. Kan s√¶ttes direkte p√• borde eller h√¶ldes over en gang varme kartofler/pomfritter, s√• den minder lidt om en Patatas Bravas.

Julesnack  // Picó

En traditionel spansk julesnack som minder en smule om fransk nougat, uden at v√¶re det, hvis vi skal pr√łve at beskrive det. GL√ÜDELIG JUL!

PAELLA CON POLLO Y CHORIZO

se opskrift

PAN CON CHAMPI√ĎONES Y QUESO

se opskrift

ARROZ CON CALAMARES Y MEJILLONES EN CONSERVA

se opskrift

QUESO MANCHEGO CON MIEL

se opskrift