FELIZ NAVIDAD 🎄
Så blev det December og det er tid til at bruge lidt mere tid med dem man holder af, selvom julen nok ikke bliver helt som en plejer i år. Om du vil dele kassens lækkerier med nogen du holder af eller snupper det hele selv, er helt op til dig.
Udover de sædvandlige lækkerier som sortfodsskinke, pølser og oste, har vi denne gang lavet et lille tema omkring paella, som jo er kæmpe stort her i Spanien både som enkeltstående ret eller som en del af et tapas måltid.
Vi håber du vil nyde indholdet lige så meget som os og får en skøn jul med dem du holder allermest af.
Hvis du har spørgsmål eller andre tanker, så skriv endeligt til os på hej@fromspainwithlove.dk
Glædelig jul!
Line & Henrik
Lækkerier du finder i kassen
Sortfods gris // Jamón Cebo Ibérico 50%
Vi synes vi har fundet en virkelig god sortfodsskinke som er fantastisk i smagen uden at være for kraftig eller dominerende, hvilket vi oplever passer godt til de danske smagsløg. Hvis I ikke kan spise det hele, kan vi virkelig anbefale de her kroketter med sortfodsskinke.
Sortfods gris // Paleta Cebo Ibérico 50%
Lækre skiver skåret af sortfods grisen skulder fra mærket Nico som er et mærke med stor fokus på kvalitet og traditioner. Vi elsker at spise skinken med lidt god ost og et lækkert brød til. Få en lille fornemmelse for kærligheden der er lagt i produktet i videoen her.
Paella Pande
En ‘must have’ i et spansk køkken og som fås i endnu mindre størrelse end denne og helt op til flere meter i diameter. Med denne pande er det oplagt at lave en lille portion som kan indgå i din tapas servering. Du kan f.eks. lave en af vores to favorit opskrifter; Paella med seafood eller Paella med kylling og Chorizo.
Paella krydderi – Carmencita // Paellero
Camencita er et kendt Spansk brand med over 100 års historie inden for krydderi produktion. Deres paella-blandinger er i dag “accepteret snyd” til den perfekte paella ret. I blandingen er der blandt andet hvidløg, paprika, salt, peber og safran. Krydderiblandingen skal f.eks. bruges i vores kylling og chorizo paella.
Blæksprutte – Albo // Calamares
Skaldyr er en virkelig stor del af det spanske køkken, både i paellaer og tapas. Disse blæksprutter er lagret i sit eget blæk, som giver en virkelig cool farve. Der findes mange spændende opskrifter med blæksprutte, vi har lavet en paella opskrift til dig med blæksprutte.
Blåmuslinger // Mejillones
På mange tapasbarer her i Spanien er det meget brugt at man får serveret en skål oliven, kartoffel chips og en åben konservesdåse med blåmuslinger, som spises direkte fra dåsen. Men de er også super lækre at bruge i en paella ret.
Oliven – La Española // Pasta de pimiento
Klassiske grønne oliven fyldt med rød peber pasta. Kan spise som de er eller bruges i forskellige madretter. De er knap så kraftige i smagen som f.eks. dem med ansjoser i, så en god ‘begynder’ oliven.
Ost // Mahon semicurado
Produceret på middelhavsøen Minorca og ældet i 4-6 måneder under salte og tørre forhold, den betragtes som Curado – “aldret” og gnides med olie, når den bliver ældre for at skabe den stenfarvede skorpe. Det er en unik og kraftig ko ost: lys, ‘flaky’ og saltet. Den passer virkelig godt til en Rioja vin.🍷
Ost // Manchego la rosario
Manchego er vel nok den mest populære “tapasost” her i Spanien. Denne er en af vores favoritter og passer perfekt til skinken her i pakken og evn. med et brød med tomat – se opskrift. Vil du anrette den lidt lækkert, kan du f.eks. gøre det med honning og nøder.
Snacks – Bicentury // Jamón Ibérico mini tortitas
Som du måske har luret nu, så elsker vi sortfodsskinke og disse snacks med smagen af Jamón Ibérico er ingen undtagelse. Nyd dem!
2 x Oliven – Jolca // Manzanila m. & u. sten
Manzanilla oliven sorten kaldes i Spanien for dronningen af grønne oliven, da de regnes for nogle af de bedste grønne oliven du kan få. Vi har sendt to poser hjem til dig, en med og en uden sten.
Pølse – Artysán // Chorizo
En chorizo pølse fra en producent der har specialiseret sig i produkter lavet af Duroc grisen som er en mellemting mellem den almindelige gris og sortfodsgrisen. Det giver en lidt mere saftig og mør pølse, sammenlignet med en lavet på ren sortfodsgris. Den kan serveres skåret i skiver med lidt ost eller du kan bruge den i en lækker paella med kylling og chorizo.
Pølse – Casademont // Fuet
En klassisk katalansk pølse produceret i det nordlige spanien, små 2 timer nord for hvor vi bor. Udover at servere den skiveskåret på dit tapasbord, kan den også bruges i forskellige retter som f.eks. paella eller pasta.
Oliven tapenade – Blai // Olivada arbequina
En oliven tapenade lavet udelukkende på Arbequina oliven, som er en lille men kød fyldig oliven. Skru låget af og server den i glasset, så kan dine gæster selv bestemme om de vil smøre eller dyppe.
Sauce – Familia Suárez // Mojo Picón Rojo
En ‘Canary Island-style’ sauce lavet blandt andet på grøn peber, coriander og hvidløg. Kan sættes direkte på borde eller hældes over en gang varme kartofler/pomfritter, så den minder lidt om en Patatas Bravas.
Julesnack // Picó
En traditionel spansk julesnack som minder en smule om fransk nougat, uden at være det, hvis vi skal prøve at beskrive det. GLÆDELIG JUL!