Lækkerier du finder i kassen

Sortfodsskinke // Paleta de Cebo 50%

Vi har denne gang sendt to typer sortfodsskinke med fra samme producent og samme klassificering – Cebo 50%. Men den ene er fra skinken (bagbenet) og den anden fra skuldren. Denne Paleta er fra skuldren.

Sortfodsskinke // Jamon de Cebo 50%

Jamon er skinken, altså fra bagbenet. Det er typisk den dyreste del og mest eftertragtede. Men som alt andet inden for sortfodsskinke er der mange holdninger og synspunkter her i Spanien omkring hvad man synes er bedst.

Oliven med paprika // Aceituna verdes con paprika

Når man spiser så meget oliven som vi gør her nede, så er det altid skønt at finde nogle nye spændende varianter og denne version med paprika er hurtigt blevet lidt en favorit her i huset. Nu håber vi også den er noget for dig og dine gæster.

Oliven med ansjoser // Aceituna

Små spanske grønne oliven fyldt med ansjoser, som giver en rigtig dejlig saltet smag. Prøv dem før du dømmer dem, hvis man ikke ved der er fisk i, smager de bare ekstra godt, uden du ved hvad der gør det.

Små snack chorizo pølser // Chorizo

De her små pølser passer selvfølgelig fint på et tapasbord, men de går også virkelig godt med en kold øl, mens man ser danskere vinde medaljer til OL. 🇩🇰

Pølse // Longanissa Extra

En klassisk spansk pølse som kan variere en del i smagen afhængigt af rengionen. Her i Katalonien er den ikke voldsomt krydret, som den f.eks. ofte er når man får den serveret i sydspanien. Spiser i ikke det hele på en gang, kan du sagtens hænge den i køkkenet og nyde den over længere tid.

Manchego ost // La Rosario semicurado

Denne fåreost er en af de mest kendte oste i det spanske ostemarked. En manchego er lækker både til et stykke brød eller direkte sammen med et stykke af sortfodsskinken.

Vidiago ost // Vidiago queso de vaca

En virkelig lækker ko mælk af højeste kvalitet, lavet på mælk fra kør der går på græs året rundt. Det er en ost som langt de fleste kan lide, da den ikke er alt for kraftig, men stadig en skøn smag.

Grøn salsa // Mojo picon Verde

En salsa der både kan bruges som dybbelse stillet direkte på tapasbordet eller som smårelse hvis du f.eks. vil servere lækre pintxos til dine gæster.

Riskikssnacks med skinke // Jamon iberico mini tortitas

En af vores yndlings snacks på vores tapasbord. Det er både en vinder for børn og voksne. Og så elsker James dem som snak og blev voldsomt begejstret da der kom virkelig mange af dem til kasserne her.😂

Oliven tappernade // Olivada Pate de oliva

Oliven tappenade af sorte oliven tilsat hvidløg. Der er ikke så meget at fortælle, den smager bare helt vildt godt og vi synes du skulle smage den, i håb om 

Baby blæksprutter // Chipirones Rellenos en Tinta

Som du måske ved så er skaldyr en virkelig stor del af det spanske køkken. Mange steder serveres skaldyr direkte fra dåsen og spises som de er sammen med et stykke brød og hvad der ellers er på bordet.

Røde pebre // Pimientos del Pequillo

Disse lækre røde pebre er perfekte til at lave fyldte pebre, der er mange forskellige måder at lave disse på, vores yngligs kan du finde her.

Pistache creme med sorte hvidløg // Crema de pistacho y ajo negro

Vi har nu længe gået og set på de flotte sorte hvidløg og spekuleret lidt over hvordan vi skulle lade jer smage dem uden at det blev for meget. Så da vi fandt denne blanding med pistacie, vidste vi at det var helt perfekt til at i skulle smage den.

Paté // Pate iberico al Pedro Ximenez

Denne pate er lavet på iberico svinet. Det der gør denne pate speciel er at grisens kost, da den hovedsageligt består af agern, som gør at kødet får en let nøddesmag. Derudover er der tilsat Pedro Ximenez. Dette er en meget typisk spansk dessertvin som komplimentere pateen utroligt godt.

Lidt sødt // Turron Agramut Avellana

En sjov og sød lille ting fra vores lille butik nede om hjørnet fra vores kontor i Tarragona. Turron er en kendt slik i Catalonien, og består ofte af en hård skal af chokolade eller caramel og med nødder indeni. Denne version er lidt speciel, da det hvide der omkranser chokoladen er en stor oblat, og derved kan spises. Grunden til dette er at Spanien stadig er et meget katolsk land.

CHAMPIÑONES RELLENOS

se opskrift

CROQUETAS DE JAMÓN

se opskrift

CREMA CATALANA

se opskrift

DATILES CON TOCINO

se opskrift

GAMBAS AL AJILLO

se opskrift

ANCHOAS FRITAS

se opskrift

PAN CON TOMATE

se opskrift

TORTILLA

se opskrift

Tapas direkte fra Spanien til din dør