Du har netop åbnet for april kassen, som kommer lidt tidligere end normalt, så du kunne have den inden Påske. Det kunne jo være Påskefrokosten skulle smage lidt af Spanien.🇪🇸

Vi håber du får en skøn Påske og at vejret i Danmark begynder at ligne noget forårs vejr, så du snart kan nyde tapas på terrassen.

Tak fordi du er en del af vores lille tapaseventyr!

 

Velbekomme

Line & Henrik

Lækkerier du finder i kassen

Sortfodsskinke  // Jamon de Cebo 50% Ibérico

Valget af sortfodsskinke faldt denne gang på et mindre familie ejet hus der nu kører på 2. generation. De har en mindre produktion og det er derfor ikke et super kendt mærke, men vi er vilde med smagen og håber du også vil være det.

Sortfodssvin  // Paleta de Cebo 50%

Denne er skåret af svinets skulder, hvilket giver en lidt anden smag. Her i Spanien er det nærmest lidt en religion om man hælder mest til skulder eller skinke. Skuldren (paleta) er i mange tilfælde lidt billgere, men ikke altid tilfældet, da nogle som sagt foretrækker skuldren.

Pølser  // Longanissa

Følger du os på Instagram har du måske set, at vi for en 3 uger siden var nede og besøge en ny pølseproducent. Der smagte vi denne pølse med Boletus svampe og er helt vilde med smagen, så nu synes vi også du skal have fornøjelsen af dem. Pølsen kan både opbevares i og uden for kø, når den hænger i køkkenet bliver den lidt mere tør, hvor den på køl, forbliver den lidt mere fugtig.

Oliven med ansjoser // Aceituna Manzanilla Sabor Anchoa

Hvis du har været med ombord hos os i et par måneder, har du måske bemærket at vi er virkelig vilde med La Chinata. De laver nogle verdensklasse produkter og har et virkelig spændende sortiment, så de er selvfølgelig også med denne gang. I kassen denne gang finder du blandt andet denne lækre oliven med ansjos. Som er perfekt til den vermut du finder, det kan du læse mere om længere nede på siden.

Nødder med trøffel // Almendra Marcona Trufa Gourmet

Vi annoncerede at disse helt vildt smagfulde nødder ville være med i sidste kasse, men leverandøren lavede en fejl. Men det betyder blot, at du nu får fornøjelsen af dem.

Knækbrød // Regañás Rústicas con Aceite de Oliva Virgen Extra

Brød snacks som passer perfekt til hummer paté’en og cremen med peber og chilli som du også finder i kassen.

Ost // Mezcla Vaca Madurado

En ost der er lavet på 65% ko og 35% får, der er modnet i minimum 5 måneder. Skøn smag som vi synes passer rigtig godt sammen med skinken og pølserne i kassen.

Ost // Vaca Madurado

Lavet på pasteuriseret komælk og modnet i 9 måneder. En smagfuld mild ost, som også er god til de mindre tapas elskere.

Sort Allioli // Allioli de Ajo Negro

Familia Suarez er i Spanien blandt andet kendt for deres sorte hvidløg, som de har lavet den her super seje sorte allioli af. En sjov og lidt anderledes ting at servere for dine gæster og kan bruges til at lave nogle vildt flotte anretninger.

Hummer pate // Paté de Langosta

Vi synes den er virkelig lækker som smørrelse på et stykke brød og nem at smøre ud  med dens meget bløde konsistens. Den går også rigtig godt sammen med figen marmeladen som du også finder i kassen. Vi synes den er bedst når den bliver serveret kold og helt perfekt med en lækker kold hvidvin.😉

Creme med peber og chili // Crema de Pimientos y Chilli

Cremen kan serveres som den er som dyppelse eller bruges i risretter, pastaretter eller hvad du har kreativitet til.

Vermut // Vermut Rojo

Du kender formentligt Vermut fra f.eks. Martini. Men vermut her i Spanien og specielt i Katalonien er en smule anderledes og vi synes lækre, men det er selvfølgelig en smagssag.

Her i Katalonien er der en meget stærkt tradition for at drikke en vermut (eller 3) før en frokost tapas, som spises ved 15.00 tiden. Måden den bliver serveret er med 1-2 oliven med ansjoser på en tandstik i glasset sammen med en skive appelsin og så med chips og oliven til. Derfor du i denne kasse finder chips og oliven med ansjos. 😉

Chips // Chips Premium

Serveres sammen med et glas vermut eller du spiser dem lige præcis når du har lyst.

“Luksus tun” // Trozos de Ventresca de atun Claro

Tun er en virkelig stor del af tapaskøkkenet og hvis man skal i den øverste liga i forhold til tun er denne en af de bedste. Den kommer fra den lang finnet tun og kødet fra maven anses som det aller bedste. At den samtidig er lagret i olivenolie går det bestemt ikke dårligere. 

Figen marmelade // Melmelada figa negra

Måske nok den mest populære marmelade i Spanien og vi forstår godt hvorfor. Den kan bruges til ost, på brød, til foie gras og i desserter. 

ANCHOAS FRITAS

se opskrift

CREMA CATALANA

se opskrift

CROQUETAS DE JAMÓN

se opskrift

NAVAJAS DE LATA A LA PLANCHA

se opskrift

PAN CON TOMATE

se opskrift

GAMBAS AL AJILLO

se opskrift

ROLLO DE SALMON CON QUESO CREMA

se opskrift

DATILES CON TOCINO

se opskrift

Tapas direkte fra Spanien til din dør