Lækkerier du finder i kassen

Sortfodsskinke // Paleta loncheada

Sortfodsskinke er ifølge os et uundværligt element på tapasbordet. Derfor har vi valgt denne lækre sortfodsskinke til månedens tapaskasse. Forskellen på denne og den anden du finder i kassen er, at den er skåret fra skulderen og ikke benet. Dette betyder at det er mindre fedtholdigt. Den er ideel at spise på et stykke brød med tomat.

Sortfodsskinke // Jamon de Cebo 50%

Den anden skinke du finder i kassen er denne rigtig lækre sortfodsskinke. Den har en rigtig lækker konsistens og sammen med dens unikke smag gør den underværker. Her i spanien får du ofte noget lækkert brød med tomat med når du bestiller sortfodsskinke eller Jamón, som de siger det hernede.

Pølse // Espetec fuet extra

Den første pølse, der er i kasse er denne hele pølse, som man selv skal skære ud. Den er super lækker, som element til tapasbordet, da man selv kan tilpasse skiverne. Den har en lækker mild smag, og derfor går den godt til et stykke baguette med aioli eller anden smagsfuld salsa.

Hjemmelaget pølse // Salchichón casero extra

Den anden pølse du finder i kassen er denne hjemmelaget pølse, som man også selv skal skære ud. Dog har denne pølse et lille tvist sammenlignet med den anden. Pølsen her er nemlig med bacon hvilket vi er helt vilde med. Så smag forskellen og find ud af hvilken som du synes er bedst.

Ko-ost // Mahon curado dop

Den ene ost som du finder i denne måneds tapaskasse er denne Mahon curado. Den er lavet på komælk fra køer i menorca. Man siger derfor at den har en særlig, intens og genkendelig smag af Menorca. En fun fact om Menorca er at det faktisk er tæt beslægtet med feriedestinationen Mallorca. Det er altså bedre kendt som lillesøsteren til Mallorca.

Gedeost // Queso de Cabra

Osten her er en lækker gedeost, som hvis du skal servere den på tapasbordet er super lækker at skære i trekanter. Det er sådan den bliver serveret hernede i spanien og det er bare super lækkert når man skal spise den på brød, med pølse eller sortfodsskinke.

Skaldyrspaté // Paté de Mejillones en escabeche

Denne skaldyrspaté er rigtig god pate med en dejlig smag af skaldyr og glat tekstur. Den er lækker at smøre på brød, som tilbehør eller salsa til retter med fisk, pasta eller ris. Skal den bruges som smørrelse på en stykke baguette anbefales det at servere pateen let kold. Denne temperatur vil give pateen en perfekt konsistens når den skal smøres på brød. Ydermere vil det også forstærke dens smagsnuancer.

Salsa romesco // salsa romesco

En af de salsaer vi har valgt til denne kassen er romesco salsa, som er lavet på b.la. tomat, nødder og hvidvinseddike. Den er ideel til retter som inkludere grøntsager og ellers er den super indbydende at servere med et lille stykke basilikum.

Salsa brava // Salsa brava

Salsa brava er en rigtig lækker salsa, som er lækker til pasta-, grønsags- og kartoffelretter. Hernede i Spanien kan man bestille en ret som hedder patatas bravas. Det er kartofler i tern og derefter bages i ovnen, på panden eller i friture. Derefter serveres det med en kombination af aioli og denne salsa brava. Tilsammen er giver disse to salsaer en helt unik smag. Det er b.la. en af Lines favoritter, når den står på tapas.

Salsa creme med peberfrugt og oliven // Crema de pimiento y aceituna

En anden salsa, som du finder i kassen er denne super lækre salsa er lavet med peber og oliven. Dette er med til at give den denne udsøgte smagt af Spanien. Den er super lækker at smøre på brød, komme i pastaretter samt til kød og fisk.

Paté // Paté

Denne paté er super lækker og kan nydes på et stykke brød eller i en sandwich – lige som man ønsker.

Oliventapenade // Paté de aceitunas

Paté de aceitunas er en rigtig god oliventapenade. Og som ordet siger er det en tapende lavet på oliven, hvilket vi personligt er helt vilde med. Den kan nydes på et stykke brød, bruges som salsa i en sandwich eller serveres med brød snacks.

Nøddeblanding // Cocktail luxuery

Denne lækre nøddeblanding, som du finder i kassen kaldes cocktail luxery. Det lækre ved denne blanding er at der er mange forskellige nødder, b.la. peanuts, cashewnødder og mandler. Og endnu lækre er at de er søde og ideel at spise til en lækker cocktail eller et glas sangria.

Grønne oliven uden sten // Aceituna gordal sin hueso

Disse grønne oliven er på vores liste over de bedste oliven vi har smagt. De er store, saftige og uden sten. Derfor synes vi i også skulle prøve dem. Og hvem elsker ikke et godt glas vin og nogle oliven inden aftensmåltidet. 🙂

Sorte oliven // aceitunas negras olives noires

Vi er vilde med den familiedrevet virksomhed Blai og deres skønne oliven produkter. De ligger i Catalonien og største delen af deres oliven kommer også herfra, så igen lidt fra “vores baghave”. Disse oliven er lagret i min. 10 måneder og vi synes det giver dem en lidt anderledes lækker smag og konsistens.

Sød vin // Terrenal

Det søde element i denne omgang er denne vin fra Vinyes del terrer. Det er en sød vin, som går rigtig godt til desserter fx crema catalana, som du kan finde opskriften på lige her. Den kan også nydes for sig selv. Vingården ligger i Vila seca som er lokaliseret i vores nærområde. Vi holder meget af jævnligt at nyde et glas vin med ejeren Eduard.

QUESO DE CABRA FRITO CON MIEL

se opskrift

TORTILLA

se opskrift

SANGRIA

se opskrift

ESPINACAS CON GARBANZOS

se opskrift
SE MANGE FLERE OPSKRIFTER HER

Vin til din Tapaskasse?

Vores gode venner Simon og Jacob fra JAMAS Wine laver hver måned vin anbefalinger til vores Tapaskasse. De sælger udelukkende vine fra Spanien og er derfor sindssygt skarpe på vine til netop tapas.

Deres anbefalinger har de så også samlet i en prøvekasse, så nemt at bestille og leveret lige til døren.

SE DENNE MÅNEDS ANBEFALINGER