Tapas og vin

For mange danskere går tapas og vin hånd i hånd. Vin komplimenterer de søde, stærke og salte smage fra de mange små, spanske specialiteter. 

Typen og udgaven af din vin kan have stor indflydelse på smagene fra småretterne, som en tapasmenu udgøres af. 

Herunder få du inspiration til, hvilke typer af vin, du kan vælge til dig selv og din kæreste eller gæster, når I sammen nyder en lækker tapasmenu.

 

Vin og tapas til hygge og særlige anledninger

Det er ofte tilbehøret, der får et måltid til at udvikle sig fra en hverdagsoplevelse til en festanretning. Vil du forkæle din kæreste eller ægtefælle på jeres årsdag eller til en fødselsdag, er tapas og vin den helt perfekte menu. 

Serveres der fisk som forret til tapasmåltidet, er hvidvin et godt valg som tilbehør. Holder du og din kæreste eller ægtefælle af krydret mad, vil en kraftig rødvin til pølser, skinke og ost være det rette valg.

 

Køb tapas vin der passer til menuen 

Det er vigtigt, at du vælger vin, som passer til smagsnuancerne i maden og til typen af din menu. Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at des mere smag og styrke der er i din mad, des stærkere skal din vin være. 

Vil du være sikker på, at enhver gæst får en balanceret smag, kan du vælge en rødvin på 13,5% eller en hvidvin på 12-13%. 

Uanset hvilken type af rødvin du har valgt, skal du åbne den cirka 30 minutter før servering. Herved får vinen lov til at ”åbne sig op”, så du og gæsterne får mest ud af drikken. 

 

Hvilken hvidvin til tapas skal jeg vælge?

Når det kommer til hvidvin, skal den være på køl, før den serveres. Den skal gerne have en temperatur på omkring 6-12 grader. Des fyldigere din hvidvin er, des højere temperatur kan den tåle at få. En Chardonnay kan være et ideelt valg til tapas og vin. Denne hvidvin kommer bedst til sin ret, når den serveres med en temperatur på omkring 10-12 grader.

 

Hvilken vin til tapas er bedst?

Hvad den bedste vin til tapas er, afhænger af individuelle ønsker. Vi har alle forskellige præferencer i forhold smag, styrke og intensitet af mad og drikke. 

Selvom der findes gode råd til, hvilke temperaturer din vin skal have i forbindelse med servering, og hvilke typer af vin der egner sig til bedst til særlige anretninger, skal du vælge rød- eller hvidvin, som du kan lide.