Spansk Tapas

Vil du forkæle dine gæster med udsøgt mad og de bedste smagsoplevelser, skal du servere spansk tapas for dem. Der er flere fordele ved serveringen.

Du kan anrette tapas både som snaks og som hovedmåltid, og du kan sammensætte alle de små retter, som du og vennerne eller familien synes om. 

Når kvaliteten skal være i top, skal du vælge tapas retter fra Spanien. 

Hos Fromspainwithlove har vi gjort tapas til centrum for vores livsstil og forretning. Du kan bestille tapas kasser i forskellige kategorier, som leveres direkte hjem til din adresse.

 

Derfor hitter spanske tapas hos danskerne

Der er flere grunde til, at ægte tapas fra Spanien er blevet et hit hos mange danskere. Der er dømt forkælelse af smagsløgene, når du køber dine små retter fra en forhandler i Spanien. Herved sikrer du dig, at alt indhold er ægte og lavet på autentisk vis. 

Tapas kan serveres til hver en anledning. Det kan være i weekenden, når der kommer venner på besøg, til en fødselsdag, en årsdag eller en helt almindelig hverdag. 

Ved at bestille en tapas kasse får du et væld af anretnings- og serveringsmuligheder. Du kan sammensætte det mest indbydende måltid, som kan nydes på alle tider af døgnet.

I Danmark holder vi af at bruge god tid til måltiderne. Tapas kan indtages over flere timer, hvor der kan hygges, tales og opleves hver en smagsnuance. 

Spansk tapas, der er lavet af de fineste råvarer, har den fordel at kunne nydes over flere dage. Når du bestiller ægte tapas, hvor alle retter er produceret i Spanien, får du mad til mange måltider. 

I dag bruges tapas som måltid til socialt samvær. Sammen med gode venner, familie eller kollegaer kan I sidde ved middagsbordet gennem flere timer og nippe til de velsmagende anretninger.

 

Hvad betyder tapas?

Der findes forskellige historier, der beskriver, hvor madkonceptet i Spanien har fået sit navn fra. 

Det spanske ord tapas betyder ”låg”. Det formodes, at årsagen til det spanske ords tilknytning til mad stammer fra en skik i Andalusien. I gammel tid blev skiver af tyndskåret brød samt skinke brugt som låg ovenpå glas. Lågene skulle holde insekter væk fra indholdet, som blandt andet kunne være pesto, olier, marmelade og oliven.

 

Tapas – hvad er det?

Tapas er en servering af små, delikate retter, der kan nydes både som hovedmåltid og som snacks eller mellemmåltider. Retterne kan være både kolde og varme, og spansk tapas kan indtages både til vand og til vin. 

Mange mennesker elsker serveringen, da den kan tilpasses til forskellige smagsløg. Der serveres altid frisk brød til de små retter, som blandt andet kan bestå af sortfodsskinke, oliven, pølser, pesto og oste. 

Du kan servere spansk tapas som en appetitvækker før et måltid, eller du kan lade 6-10 små serveringer udgøre hele måltidet. 

I takt med at det spanske koncept er blevet udbredt og elsket herhjemme, er der flere og flere danskere, der går op i at kunne servere og spise spansk tapas af fineste kvaliteter. 

Har du forkærlighed for oste, kan du servere en række af disse. Og er det pølse eller skinke, der er favoritten i din husstand, kan dette tilbehør være i centrum for måltidet.

 

Hvad er tapas mad?

I princippet findes der ingen opskrift på, hvad tapas skal bestå af. Det er et fleksibelt, spansk koncept, som kan anrettes til at matche smagsløgene og de forskellige årstider. I Spanien er der tradition for at bruge de lokale råvarer til produktion af de små retter. 

Du vil opleve, at smagene kan forandre sig fra sæson til sæson. Dette skyldes, at der altid bruges friske råvarer til fremstillingen. 

Der er tapas retter, som er mere populære og vigtige end andre. 

Iblandt de mest populære retter er:

  • Sortfodsskinke 
  • Marinerede oliven
  • Stærk salami
  • Oliven 
  • Ost 
  • Pestos eller andre typer af dip

Oftest vil der blive serveret friskbagt brød eller crackers til de små retter.

Det charmerende ved det spanske madkoncept er, at alle og enhver kan være med. Mennesker har forskellige præferencer for mad og smage. Når du anretter spansk tapas, vil måltidet altid bestå af minimum 5 små retter. 

Du får masser af kvalitet og anretningsmuligheder, når du køber spansk tapas som abonnement. Skulle der være rester til overs fra forrige måneds tapas kasse, kan dette tilbehør uden problemer blive serveret sammen med nye retter. 

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvornår og hvordan du serverer spansk tapas.

 

Hvilket land kommer tapas fra?

Tapas er for alvor kommet til Danmark indenfor de seneste 10 år. Dog forholder det sig helt anderledes i Spanien, der er madkonceptets ophavsland. Her har man kendt og serveret små, delikate retter siden 1200tallet. 

På denne tid lå barer lige ved siden af kirkerne både i de store byer og i landsbyerne. I 1200tallet var det kutyme og almindeligt at drikke masser af vin hele dagen igennem. Der var knaphed på vand, og derfor blev man nødt til at finde på alternative måder at få væske på. Det var ikke ualmindeligt, at vin blev indtaget på tomme maver blandt såvel mænd som kvinder.

For cirka 800 år siden var mad dyrt i Spanien. I modsætning hertil var vin billigt, og den røde nydelsesdrik blev produceret på mange gårde rundt om i hele landet. 

Det store indtag af vin var ikke uden konsekvenser for samfundet. Det skete ofte, at uenigheder førte til slagsmål, og at mennesker fik nedsat deres arbejdsevner og udviklede afhængighed. 

Fra politisk side blev det besluttet at gribe ind overfor den heldige samfundstendens. Det blev besluttet at indføre en lov, der pålagde alle barer at servere lidt lette måltider sammen med vin.

Det var håbet, at den gode mad kunne minimere antallet af slagsmål i gaderne og sikre, at folk mødte op på deres arbejde. 

Den politiske beslutning førte til, at det blev tradition hos de spanske barer at servere brød med tilbehør såsom skinke, pølse, ost og oliven, når der blev bestilt vin blandt gæsterne. 

I dag opretholdes denne gamle tradition fortsat i store dele af Spanien. 

De små retter er blevet til dét, som resten af verden kender som spansk tapas.