Først og fremmest vil vi gerne sige tusinde tak fordi du har lyst til at hjælpe os med at udbrede kendskabet til Tapaskassen, det er vi ekstremt taknemlige for og stolte over.

På siden her finder du lidt forskellige ting som kan hjælpe dig til at få mest muligt ud af Tapaskassen og den bedst mulige tid med dem du holder af. Der er selvfølgelig en beskrivelse af hvad du finder i kassen Og inspiration til retter, som du kan lave med de lækre ingredienser der kommer i kassen.

Vi elsker at se alle de lækre tapasserveringer, pænt opdækkede borde og hyggen omkring tapas. Så brug meget gerne nedenstående hashtag og tag os hver gang du nyder noget fra kassen.

Vi glæder os helt vildt til at se dine billeder samt opslag og vi håber du vil nyde tapassen lige som vi gør.

 

Kram og highfives

Line & Henrik

Skinke – Lo Boté // Jamon Bellota 50% Ibérico

En virkelig lækker og smagfuld skinke som fortjener et godt stykke Manchego ost og måske lidt brød med tomat. Hvis du opbevarer den på køl kan den holde sig i 1-2 måneder. Du skal blot tage den ud et par timer før servering.

Skinke – Nico // Paleta de Cebo Ibérico

Skåret af grisens skulder (paleta). Dejlig skinke med den gode smag af iberico grisen og nød, mange vil opleve den lidt mildere i smagen end Lo Boté skinken som også er i Tapaskassen. Udover at servere det som det er, kan du f.eks. bruge det til at lave nogle virkelig lækre kroketter.

Skinke – Legado // Jamon de Cebo 50% Ibérico

Skåret af grisens skinke (bagben). Denne har en fantastisk smag og en konsistens der gør at den nærmest smelter på tungen. Husk at tage den ud fra køl et par timer før du servere.

Oliven – La Española // Clásicas Anchoa

Alle slags oliven er en kendt gæst på barer og restauranter i Spanien. Især oliven med ansjoser. Ansjoser er jo en fisk, men man skal ikke lade sig skræmme over dette, de smager nemlig ikke fiskede, de giver bare en utrolig lækker saltet smag.

Oliven – La Española // Negras con hueso

Sorte oliven med sten, som vi synes smager fantastisk og passer virkelig godt til de forskellige pølser du finder i kassen. De er en smule mere kraftig i smagen end de grønne med ansjoser du også finder i kassen.

Hjertemuslinger – Ramón Peña // Berberechos

Skalddyr og muslinger på konserves er en meget brugt ingrediens i det spanske tapas køkken. Det bliver primært brugt til den traditionelle ret Paella, men kan også sagtens bruges til andre fine små retter – du kan se en nem opskrift her på de hjertemuslinger du finder i din kasse. 

Paté – Casa Tarradellas // Paté Ibérico

En paté lavet på den spanske ibérico gris. Ibérico grisen bliver opdrættet med en meget speciel kost som indeholder mange agern. Dette gør at grisens kød får en dejlig og lidt mere speciel smag. Her i Spanien bliver den oftest serveret på en skive baguette med en cornichon på toppen.

Lertøjsskål – CTB Ceramics // 15 cm

En klassisk dekoration/service i det spanske køkken. Disse findes i mange forskellige former, men specielt denne er god til retten “Gambas al Ajillo” altså rejer i hvidløg.

Snacks – Musfi’s // Campesinos

Knasende brødsnacks, som kan spises for sig selv, ligesom de serveres for sig selv på barerne hernede. Eller de kan bruges sammen med de lækre dyppelser, skinke og/eller ost.

Oliven tapenade – Blai Peris // Empeltre Madura

Denne tapanade er lavet i Terra Alta området i Katalonien. Netop denne tapanade er lavet ud fra traditionelle metoder, så den holder på alle de gode ernæringsegenskaber. Og så smager den bare urtolig cremet og lækkert.

Pølse – Vallecinas // Salchichón Ibérico

Dejlig krydderet pølse, lavet ud af kødet med den gode smag som iberico grisene har via deres diæt. Serveres skiveskåret med f.eks. ost.

Pølse – Casademont // Fuet Especiado con Ajo

En dejlig katalansk pølse. Lidt tyndere end de normale tapas pølser. Denne variant er dækket af hvidløg, som bare giver lidt mere lækker smag – Synes Line i hvert fald 😉

Oliven olie – De Nuestra Fierra // Aceite de oliva virgen extra

Oliven er jo noget af det Spanien er meget kendt for, og der til kommer olivenolien også. Denne fine olie kommer fra den sydlige del af Spanien og olivenen er dyrket i ca. 900 meters højde. Sorten for denne olivenolie er Picual. Olien kan f.eks. bruges til “Gambas al Ajillo“.

Ost – Carmen // Reserva

En lækker ost lavet med en blanding af gede- og komælk, der er en overvægt af gedemælk, men den lille mængde komælk er præcist nok til at den får en lidt mere blød smag. Den er langtidslagret som giver den mere karakter og smag. Den har vundet flere flotte priser her i Spanien.

Ost – Vega Sotuelamos // Queso de oveja añejo

En lagret fåreost som er en typisk tapas ost her i Spanien, den er middel i smagsstyrke. Den skæres ofte i de ikoniske “trekantede” stykker, og spises som en del af de forskellige tapas retter, enten med “Pan con tomate” som du kan finde opskriften på her, eller direkte med skinken.

Allioli – Familia Suárez // Allioli

Mayonaise med hvidløg. Dette er lækkert til at smørre på brødet under skinken og osten. Eller bruges som dyppelse til de små knasende brød snacks.

Sort pose – Overraskelse // Lidt sødt

En sød lille ting til at slutte en forhåbentlig dejlig aften/frokost af på. Ikke en udpræget tapas specialitet, da det søde faktisk ikke er så stor en del af tapas køkkenet. Men vi synes de smager sindssygt godt, så dem skal du også have lov til at smage. ;o)

BERBERECHOS EN SALSA DE PIMENTÓN

Hjertemuslinger i paprikasauce‘ er en mega nem lille tapas servering, som tager 10 min. at lave.

se opskrift

PAN CON TOMATE

En af de mest klassiske tapasretter er nok ‘brød med tomat’ og et must hvis du spørger os.

se opskrift

CROQUETAS DE JAMÓN

En af de meget populære varme tapasretter her i Spanien er ‘Kroketter med sortfodsskinke’.

se opskrift

GAMBAS AL AJILLO

Måske nok vores absolute ynglings tapasret er ‘Rejer i hvidløg og olie’ og så er den super simpel at lave.

se opskrift