Pintxos

Pintxos (eller “Pinthos” som mange danskere også kender retten som) er en traditionel og populær tapas servering. Anretningen består af tynde skiver af brød, der er smurt med de lækreste, mest velsmagende og sunde toppings.

Står du overfor at få gæster på besøg, er den lette anretning helt perfekt som appetizer eller som let forret. Du kan selv lave og servere den elskede specialitet, som alle mennesker uanset alder og køn holder af.

 

Pintxos tapas – dette skal du bruge til de lækre tapasretter

På få minutter kan du fremtrylle indbydende og velsmagende snacks, som kan serveres til vin eller vand. Du bestemmer selv, hvilke varianter af toppings der skal bruges som smagsgiver til brødskiverne. 

Den store fordel ved Pintxos er, at de fleste af os har hovedingredienserne i køkkenet allerede. 

Til tapasretten skal du bruge følgende ingredienser:

  • Skiver af fintskåret brød
  • Topping 
  • Fint salt 
  • Olie af høj kvalitet
  • Skiver af fintskåret pølse eller skinke

Du bestemmer selv, om brødskiverne skal ristes før servering eller ej. Det kan give tapasretten ekstra karakter, når skiverne af brød får lov at blive let ristet eller varmet i ovnen, før du dekorerer med topping og pølse. 

Har du brød tilovers, der er ved at være lidt tør, kan du duppe nogle dråber vand på overfladen, før du luner skiverne på brødristeren. 

Når du har smut lidt topping på brødene, eller når du har lagt skiver af højkvalitetspølse på halvdelen af brødskiverne, skal du smage dem til med friskkværnet salt og olivenolie.

Skal dine gæster have lov til selv at bestemme styrke af salt og olie, kan du servere brødskiverne sammen med et lille saltkar samt din ægte, spanske olie. 

Får du mange gæster på besøg, er det en god idé at anrette hver snack med en lille trætandstik. Derved kan alle gæster let tage serveringer op på enkel og hygiejnisk vis. 

 

Pinthos tapas er det sikre hit til hverdage og weekender

Vil du servere lidt lækkert for dig selv og din kæreste, når der slappes af om eftermiddagen eller sent om aftenen? Pinthos tapas er den ideelle servering, der kan nydes hvor som helst og når som helst. Du kan anrette brødene med enhver type topping, og du og din kæreste eller ægtefælle kan få vidt forskellige smagsoplevelser alt afhængig af, hvilken pølse der anrettes med. 

En delikat, indbydende og sund tapas forret eller dessert behøver hverken være dyr, kompliceret eller tidskrævende. 

Alle og enhver kan frembringe de skønneste smagsoplevelser med Pintxos.  

Vil du servere tapas som hovedmåltid, er Pinthos den perfekte forret. Det er en let servering, som kan nydes både sommer og vinter. 

Det er forskelligt, hvordan vi anretter tapas. Det kan være som forret, hovedret, dessert eller snackmåltid. Når du lader de spanske specialiteter udgøre et hovedmåltid, kan du forberede et særskilt lille fad, hvor der er blandede Pintxos.

 

Lav tapas Pinthos i bedste kvalitet

Som du kender det fra en hvilken som helst anden gastronomisk sammenhæng, hænger ægte råvarer sammen med kvalitet og uovertrufne smagsoplevelser. Sådan er det også, når det kommer til tapasanretninger. Du skal købe dine spanske råvarer til tapas direkte fra det spanske madkonceptets hjemland.

Den bedste og mest inspirerende måde at lave tapas på, er ved at have en rækker forskellige ingredienser, pølser, olier og toppings til rådighed. 

Når du bestiller tapaskasser fra Fromspainwthlove.dk, får du spanske delikatesser, der er fremstillet i Spanien. Der anvendes kun de fineste og bedste råvarer til produktionen af alt tilbehør, som du modtager i din inspirerende kasse. 

Den store fordel ved Pinthos er, at både brød, pølse, skinke og topping kan anvendes á flere omgange. Det betyder, at du både kan glæde dine gæster med den traditionsrige og lækre tapasret og selv få glæde af den igennem flere dage. 

Har du rester i køleskabet af enten brød eller topping, kan du lave et sundt snackmåltid til dig selv og din familie. Når børnene skal opleve og stifte bekendtskab med det spanske madkoncept, kan det være en god idé at stille alle ingredienserne til rådighed enten i køkkenet eller ved middagsbordet. Herved får de lov til selv at anrette hver brødskive, så det passer til deres ønsker for styrke og smagsintensitet. 

Sørg for at tilberede de små brødskiver lige før de serveres. Herved bevares sprødheden i brødet, og du undgår, at olie trænger i pølsen eller toppingen.