Vi er super stolte af, at vi får lov til at hjælpe med maden til din nytårsaften. 🍾🎉 Her på siden finder du lidt mere info om hvad du finder i kassen.

Her i Spanien er der flere traditioner bundt op omkring nytår, vi har samlet de fleste her nedenfor, måske det kan hjælpe dig til at 2021 bliver et endnu bedre år.

Vi elsker  at se den lækre spanske tapas serveret i smukke danske hjem, så du må meget gerne brug #tapaskassen og tagge os med @fromspainwitlove.dk når du nyder noget fra kassen.

Hvis du har spørgsmål eller andre tanker, så skriv endeligt til os på hej@fromspainwithlove.dk

Vi håber du får et fantastisk 2021, det kan næsten kun blive bedre end 2020.🤞🏼

¡Feliz año nuevo!

Line & Henrik

Spanske nytårstraditioner

1. Spis 12 vindruer imens klokken slår 12
– En for hver måned i det nye år, kan eller når du ikke at spise de 12 vindruer, betyder det uheld i det nye år.

2. Kæmpe lotteri
– Lotteri er generelt kæmpe stort her i Spanien, men til nytår stikker det helt af og alle spiller. For et nyt år, må betyde nyt held.

3. Linsesuppe med chorizo til frokost
– hver lille linse repræsentere en mønt, så når man spiser en skål med “mønter” bliver man rig i det nye år.

4. Rødt undertøj
– Dette siges at bringe dig held i det nye år. Har du fået undertøjet i gave er det kun en god ting.

5. En guld ting i dit glas med cava
– glasset skal bundes, så du ender nede ved din gyldne skat, som betyder du opnår velstand i det nye år.

6.Kun med den højre fod.
– Spanierne mener at man skal starte med højre fod som det første når klokkerne har ringet os ind i det nye år.

Lækkerier du finder i kassen

Skinke  // Paleta de Cebo Ibérico

Et lækkert stykke skåret af sortfodsgrisens skulder, vi synes den har en fantastisk lækkert konsistens og det føles næsten som den smelter på tungen.

Sortfodskinke  // Jamon de Cebo 50% Ibérico

Denne skinke er lidt mere fast i smagen og kødet, som gør den virkelig god til et stykke ost og et godt glas rødvin. Vi er store fans af Priorat vine, måske også fordi det næsten kommer fra vores baghave, så det kan vi anbefale at nyde til skinken.🍷

Skinke – El Carnicero  // Paleta de Cebo 50% Ibérico

Vi har denne gang sendt ekstra skinke med hjem til dig, så der er lidt mere hvis du nu vil servere det for dine gæster nytårsaften. Er i samme klasse som den første skinke på listen, så du vil måske kunne smage de minder lidt om hinanden.

Sorte oliven – Blai // Olivas Empeltre

Vi er vilde med den familiedrevet virksomhed Blai og deres skønne oliven produkter. De ligger i Catalonien og største delen af deres oliven kommer også herfra, så igen lidt fra “vores baghave”. Disse oliven er lagret i min. 10 måneder og vi synes det giver dem en lidt anderledes lækker smag og konsistens.

Grønne oliven – La Chinata // Aceituna Manzanilla

Grønne oliven med ansjos fyld som giver dem en let saltet smag. Dette er et højkvalitetsprodukt og branded La Chinata regnes her i Spanien for et gourmetprodukt. Når du servere dem for dine gæster, så fortæl ikke der er ansjoser i, for det skræmmer mange, men når de ikke ved det vil de fleste sige det er nogle af de bedste oliven de har smagt. Den virker hver gang når vi har danske gæster hernede.😉

Pølse – Masia la Portella // Creks de fuet AUSA

En klassisk spansk fuet pølse lavet i en tyndere variant end normalt, som blandt andet gør den mere børnevenlig at tygge. Den er i hvertfald mere and godkendt af vores lille søn James på knap 3 år.

Pølse – Monte Aragon  // Chorizo Picante

En lækker krydret chorizo pølse som kan serveres som små hapsede, til en omgang lækker ost eller på en skive brød der er smurt med allioli. Den kan også bruges i forskellige paella opskrifter og selvfølgelig til nytårstraditionen linse suppe med chorizo.

Ost – Pinsapo // Madurado

En gedeost med en fantastisk duft og en intens smag. Er et perfekt match med skinken du også finder her i kassen.

Ost  // Queso de Vidiago

En ko ost produceret i Fyrstendømmet Asturien, i det nordvestlige Spanien. Den er mere mild i smagen en den anden ost i kassen og en næsten alle kan lide. Lidt atypisk er denne ost kvadratisk hvor spanske oste stort set alt er et hjul og stykkerne derved er trekanter.

Ostekiks  // Den lokale ostemand

Ostekiks som er perfekte til de forskellige dybbelser du finder her i kassen.

Allioli – Familia Suárez // Allioli con aceite de oliva

Allioli lavet med oliven olie og masser af kærlighed. Vi bruger den til næsten alt, men spanierne bruger oftest allioli til paella. Vi synes der er perfekt smørelse og dyppelse til tapasbordet.

Patatas Bravas sauce – la Sirena // Salsa brava

Måske den mest klassiske ret på et tapasbord her i Spanien. Det er selvfølgelig mest rigtigt at lave saucen selv helt fra bunden, men har man ikke lige tiden til det, så synes vi den her er en virkelig god løsning.

Tapanade – La Chinata // Crema de Pimientos y Aceitunas

Som du måske er ved at lure, så har vi smaskforelsket os i produkterne fra La Chinata. De er af en høj kvalitet og nogle virkelig spændende og anderledes kombinationer af råvarer. Denne oliven tapanade med rødpeber er en virkelig lækker dyppelse til tapasbordet.

Linser  // Lentejas

Som du kan læse i vores afsnit om spanske nytårstraditioner, så er linser en af dem, så vi synes også du skulle have mulighed for at blive rig i 2021.💰 Vores opskrift på spansk linse suppe.

Paté – La Chinata // Paté de Morcilla Patatera

Nok en af de lækreste patéer vi har smagt og de laver virkelig mange forskellige hos La Chinata, så dem kan du godt glæde dig til i fremtidige Tapaskasser

Rød peber // Pimientos del piquillo

Hele piquillo peberfrugter som er vildt lækre med forskelligt fyld. Vi har lagt en af dem op på siden her og du kan finde MANGE flere ved at google. Her kan du se vores opskrift på peberfrugter med kødfyld.

Chokolade – La Chinata // Chocolate con Aceitunas Negras

Så bliver det næsten ikke mere spansk, chokolade med oliven.😂 Det er ikke en kombination man ser hver dag, men vi synes du skulle prøve den, så må du se om den klassiske Ritter Sport med nød skal skiftes ud…

SOPA DE LENTEJAS CON CHORIZO

se opskrift

PAN CON TOMATE

se opskrift

PIMIENTOS RELLENOS DE CARNE

se opskrift

GAMBAS AL AJILLO

se opskrift