Lækkerier du finder i kassen

Sortfodsskinke // Paleta artesanos serrana lonch

Sortfodsskinke er ifølge os et uundværligt element på tapasbordet. Derfor har vi valgt denne lækre sortfodsskinke til månedens tapaskasse. Forskellen på denne og den anden du finder i kassen er, at den er skåret fra skulderen og ikke benet. Dette betyder at det er mindre fedtholdigt. Den er ideel at spise på et stykke brød med tomat.

Sortfodsskinke // Jamon de Cebo 50%

Den anden skinke du finder i kassen er denne rigtig lækre sortfodsskinke. Den har en rigtig lækker konsistens og sammen med dens unikke smag gør den underværker. Her i spanien får du ofte noget lækkert brød med tomat med når du bestiller sortfodsskinke eller Jamón, som de siger det hernede.

Chorizo // Chorizo pamplona extra

Den første pølse du finder i kassen er chorizo, som også bare er et must på tapasbordet. Server chorizoen på et skærebræt i træ for at få et råt og autentisk udtryk.

Hjemmelaget pølse // Salchichón casero extra

Bliver det mere lækkert end en pølse man selv skal skære. Så kan man jo også spise lidt mens man gør den den klar til tapasbordet. Og så er det jo dejligt når man selv kan tilpasse skiverne. Denne pølse har et lille tvist da den er med bacon hvilket vi er helt vilde med.

Paté // Paté Iberico

I tapaskassen finder du denne paté, som er lavet på iberico gris. Paté er en meget traditionel spise hernede i Spanien. Henrik er b.la. rigtig glad for at spise det på baguette brød. 🙂

Ko- og fåre ost // Queso mezcla curado

Denne lækre ost er lavet med både ko- og fåremælk. Den har en flot elfenbenshvid farve. Skær den i trekanter og server den for dine gæster. En sjov fact om denne ost er, at den har en aroma, som hvis du har en god lugtesans dufter af smør.

Sorte oliven med sten // Aceituna negra con hueso

Vi er vilde med sorte oliven med sten eller con hueso, som det hedder på spansk. Dette skyldes at vi synes den sorte oliven bliver meget mere smagfuld og frisk, ved at man beholder stenen i.

Grønne oliven med ansjos // Aceitunas verdes rellenas de anchoa

Disse grønne oliven er perfekte at nyde med Jamón og et godt glas hvidvin. Og som en lille surprise gemmer der sig ansjoser indeni. Ansjos og oliven er en rigtig god kombination, så hvis du ikke har prøvet dem endnu så er det på tide, de smager fantastisk. Ansjossmagen er med til at fremhæve den lækre oliven smag, som jo bare emmer af Spanien.

Blæksprutte i stykker // Calamares trozos en su tinta

Spaniere er vilde med blæksprutte, det synes vi også i skal give et skud hvis ikke det allerede er tilfældet. I kassen finder du blæksprut i stykker, som er en rigtig nem anretning til tapasbordet. Ønsker du at prøve andre kræfter af, kan du jo prøve vores lækre opskrift som indeholder netop denne variant af blæksprutte.

Aioli // Alioli con Aceite de Oliva Virgin Extra

Den første salsa du finder i kassen er denne aioli, som er meget intens og cremet i dens smag. Den er ideel at kombinere med fisk, skaldyr, kød, grillede kartofler og paella, som tidligere nævnt er en traditionel spansk ret. Servere du det på tapasbordet er det lækkert at smøre på brødet sammen med skinken eller osten.

Balsamico // Crema Balsámica Aromatizada con Cereza

Spaniere har virkelig taget balsamico til sig. Det er især at foretrække at komme på salater eller oven osten, som serveres på tapasbordet. Balsamicoen som vi har valgt her er en balsamico creme med kirsebær. Server den i evt. i den lille lerskål, som vi har sendt med denne måneds tapaskasse.

Cremet ost med karamelliseret løg // Crema de Queso de Cabra con Cebolla Caramelizada

En anden lækker ting, som man finder i tapaskassen er denne cremede ost. Det lidt anerledes ved denne er, at den er lavet på gedeost og karamelliseret løg. Kombinationen af disse ingredienser, giver en unik smag. Osten passer godt til mad, som inkludere grillet kød, på brød som en forret eller som dip til brødstænger.

Salsa med Oliven og mandler // Crema de Aceitunas Verdes y Almendras

Denne salsa fra la chinata er super god. Dette skyldes at den er lavet på grønne oliven og mandler. Den er god til brød, rødt kød og salater. En fun fact om denne salsa er at de grønne oliven er meget vitaminholdige og mandler er rige. Så det er bare at spise løs.

Lerskål // Cazuela breda barro

I denne måneds tapaskasse finder du denne fine lerskål, som emmer af spanien. Specielt hvad det angår tapas er denne skål ideel. Den er et perfekt element til at gøre tapasbordet fint og autentisk på en simpel måde.

Nødder // Mezcla de nueces

Nødder er jo altid en lækker snack. Specielt disse fra finga la rosala med smag. De er nemme lige et komme på tapasbordet. Når man først er begyndt på dem er det ikke til at stoppe igen. 🙂 

Mandler overtrukket med chokolade // Catanias dark

Det søde element vi har valgt for måneden er Lines fortrukne. Dette produkt er lækre mandler, som er overtrukket med mørk chokolade. Server dem i en fin lille skål og lad dine gæster prøve den udsøgte smag.

PIMIENTOS DE PADRÓN

se opskrift

IMEJAS CON CHORIZO

se opskrift

SANGRIA

se opskrift

PINTXOS GILDA

se opskrift
SE MANGE FLERE OPSKRIFTER HER

Vin til din Tapaskasse?

Vores gode venner Simon og Jacob fra JAMAS Wine laver hver måned vin anbefalinger til vores Tapaskasse. De sælger udelukkende vine fra Spanien og er derfor sindssygt skarpe på vine til netop tapas.

Deres anbefalinger har de så også samlet i en prøvekasse, så nemt at bestille og leveret lige til døren.

SE DENNE MÅNEDS ANBEFALINGER