Lækkerier du finder i kassen

Andebryst // Jamon de Pato

Denne specialitet tørres og saltes på den helt traditionelle og naturlige måde, hvilket giver den en dejlig ren og vidunderlig smag. Et godt og lidt anderledes supplement til den traditionelle skinke på dit tapas bord.

Server anden på et fint fad eller et rustikt træ-bræt.

Sortfodsskinke // Jamon de Cebo 50%

Den anden skinke du finder i kassen er også en sortfodsskinke. Så kunne du godt tænke dig at prøve andre kræfter med sortfodsskinke, synes vi denne her opskrift på grillede asparges med sortfodsskinke er hel ideel. På en solskinsdag vil det føles som at spise tapas på en af de lokale udendørs restauranter.  

Hjemmelagret pølse // Longaniza de Pages

Den ene pølse der er at finde i tapaskassen for maj måned er denne lækre pølse. Skær den i medium skiver og server den for dine gæster på tapasbordet.

Pølse // Lomo embuchado duroc

Den anden pølse du finder i kassen for denne måned er denne, som er lavet af duroc (svinekød). Kendetegnet ved duroc er at det har et lavt fedtindhold, så spis du bare løs af den.

Den er ideel at skære i skiver og herefter servere den på et træbræt. Hertil kan man servere den med vin og lidt brød. Og ellers er den jo oplagt at komme på tapasbordet.

Gedeost med timian // cabra con tomillo

Denne lækre gedeost er ikke bare, som du kender den, men netop denne her som vi har valgt kommer med et pift af timian. Nyd den på et stykke brød og lad timianen komme til sit fulde udtryk.

Gedeost // La ermita (murcia)

Denne ost er lavet på gedemælk og er super fin at servere i tynde skiver, så de er lige til at komme på et stykke baguette. Du kan evt anrette den, efter vores opskrift på ost med honning og nødder.


En sjov ting om denne ost er at den er lavet et Murcia huset her i Spanien, det er derfor den har samme form som et hus.

Grønne oliven med hvidløg // Aceituna Gordal Rellena de Ajo a las Finas Hierbas

Disse oliven kommer fra la chinata, – som jo bare producere en masse lækre produkter ideelt til vores tapaskasser – og udover at olivenen er store, lige som vi foretrækker, så er disse her med hvidløg.

Så har du ikke prøvet oliven med hvidløg, så skal du da helt sikkert have fingrene i disse her, som vi har valgt til denne måneds tapaskasse.

Grønne oliven med mandel // Aceitunas con almendes

Oliven er jo bare essentielt på tapasbordet, som snack til et glas vin, eller til en lækker kande sangria, som du kan finde opskriften på lige her. Det unikke ved disse oliven er at de er med mandel, hvilket er et super lækkert og sprødt supplement til den klassiske grønne oliven.

Paté // paté

Paté er at finde alle steder hernede i Spanien. Så derfor synes vi også at det selvfølgelig skulle med i denne måneds tapaskasse. Så nyd et stykke baguette med paté og drøm dig tilbage til sydens varme omgivelser.

Specielt vores lille søn James elsker at få det med i madpakken når det skal være lidt ekstra lækkert.

Salsa med oliven og mandel // Crema de aceituna y almendra

En tapenade med oliven og mandel skal du ikke snydes for. Denne tapenade er super lækker, som dip til et stykke baguette eller nogle brødstænger.

Salsa alioli // salsa alioli

Rigtig lækker salsa alioli, som de fleste jo kender. Denne salsa alioli er kendt for dens velkendte cremede konsistens og smag af hvidløg. Salsaen er spækket med smag og en super lækker dip som er ideel til at komme under et stykke pålæg, for sig selv eller som dip til brødstængerne.

Blåmuslinger // Mejillones

De her muslinger dyrkes i Pepus egen flåder og udvælges efter størrelse og bliver derefter stegt i olivenolie. Til sidst bliver de lagt i en lage, hvor de bliver syltede.

En fun fact om disse muslinger er at de har mange mineraler og vitaminer i sig. Fx B12 og C vitamin og jern og folinsyre og derudover også rig på omega-3. Så udover de smager rigtig godt, så giver de også en masse andet godt.

Vermuth // Miro

Vermuth er en meget populær drikke hernede i Spanien. Det gælder især om søndagen, hvor alle butikker har lukket, og her i Spanien er det lidt en tradition at man bruger søndagen sammen med familie og eller venner og får en drink med Vermuth.


Lige netop denne her Vermouth er helt tilbage fra 1914 og har vundet en masse awards pga. dens unikke smag.

Krokette skål // gastro tapa croqueta

I månedens tapaskasse finder du denne fine skål, som er lavet specifikt til kroketter. Hernede kan man få kroketter med alverdens indhold, det kan være alt fra sortfodsskinke og kylling til and og pulled pork.

Har du lyst til at give dig i kast med kroketter har vi en super lækker opskrift med fyld af sortfodsskinke lige her.

Chokolade // Xogolata jolonch

Vi har valgt denne søde chokolade, fra vores yndlings producent af søde sager hernede i Spanien. De er kendt for deres håndlavet nougat og chokolade. Så skær chokoladen i skiver og server den i en fin lille skål og lad dine gæster prøve det.

Chips // Chips premium

Her i Spanien er det tradition at når man drikker Vermouth så får man lidt chips og oliven ved siden af. Så derfor har vi for denne måned valgt at det skulle være månedens snack element. Så nyd den med et glas Vermouth som du finder i denne måneds kasse.

PAN CON TOMATE

se opskrift

PAELLA CON POLLO Y CHORIZO

se opskrift

PIMIENSTOS RELLENOS DE CARNE

se opskrift

GAMBAS AL AJILLO

se opskrift
SE MANGE FLERE OPSKRIFTER HER

Vin til din Tapaskasse?

Vores gode venner Simon og Jacob fra JAMAS Wine laver hver måned vin anbefalinger til vores Tapaskasse. De sælger udelukkende vine fra Spanien og er derfor sindssygt skarpe på vine til netop tapas.

Deres anbefalinger har de så også samlet i en prøvekasse, så nemt at bestille og leveret lige til døren.

SE DENNE MÅNEDS ANBEFALINGER