Lækkerier du finder i kassen

Sortfodsskinke // Jamon de Cebo 50%

Vores personlige ynglings klassifikation inden for sortfodsskinke er uden tvivl Jamon de Cebo 50%. Vi synes man får meget for pengene og det kan spises til stort set alt og er ikke alt for kraftig i smagen, som nogen af de lidt dyrere klasser godt kan være.

Sortfodsskinke // Paleta loncheada

En lækker sortfodsskinke som vi godt kan lide at bruge i salater og pastaer, men kan også anrettes fint til tapasbordet og spises på et stykke brød eller måske med et stykke ost.

Sorte Oliven // Aceituna Negras

Vi lavede for nogle uger siden en hyggelig aften med nogle hvor vi afholdte olivensmagning. Vi havde købt 22 forskellige slags oliven og lavet en stemme seddel, der var også andet end oliven på bordet. Denne kom på 2. pladsen for de sorte oliven, første pladsen får du lov til at smage i en af de fremtidige kasser.😉

Ost // Curado Toboso

Når man siger ost lavet af fåremælk så er der tit mange der tænker de ikke er så vilde med det. Men specielt denne fåreost har vi virkelig fået mange gode tilbagemeldinger på. VI håber den også falder i din smag, også selvom du måske ikke altid er til fåreoste.

Ost // Cabra Feliz

Gedeoste er en meget set ostevariant på det spanske tapas bord. Forskellen mellem gedeost og fåreost er fedtprocenten, hvor gedeosten er 50% mindre fedtfattig end fåreoste er.

Cremet dyppelse // Mojo Picón

Denne cremede dyppelse er typisk for de spanske ø’er. den anses for den spanske udgave af den italienske pesto.

Allioli // Allioli con Ajo y Pimiento

Hvis det står til os, så kan man ikke have et tapasbord uden Allioli. Faktisk så bruger vi allioli til rigtig mange ting, til alt fra dyppelse til pomfritter, pasta retter og selvfølgelig tapasbordet.

Pecannødder med honning // Pecan con Miel

Nyd disse lækre nødder som et lille supplement på dit tapasbord. Honning er faktisk en produkt her i Katalonien de virkelig værdsætter, derfor findes der også mange lækre produkter der indeholder honning.

Svampe creme med trøffel // Crema de Boletus y Trufa

Den ekstraordinære smag af trøffel i denne svampecreme, passer helt perfekt til et dejligt stykke brød og et lækkert stykke ost. Så man rigtig kan smage trøffelen.

Pølse // Salchichon extra

En form for speget pølse af romersk og græsk oprindelse. Mange områder omkring hvor vi bor hernede ser man ofte flere levn fra da romerne havde overtaget dele af Spanien. Især Tarragona, som ligger lige i vores baghave, har et stort og flot colosseum.

Sort oliventapenade // Pate de aceituna

Blai er en af vores ynglings oliven huse, de er nytænkende og tænke meget over økologi. Denne fine lille oliven tapernade er en af de lækreste i deres udvalg af sorte oliven tapenader.

Oliven med lime //Aceituna con limón

Disse oliven er ikke bare de grønne oliven som man kender dem. Dem vi har valgt for denne måned har nemlig fået et lille twist, da de er med lime. Vi er helt vilde med at nyde disse oliven om aftenen til et lækkert glas vin.

Pølse // Secallona

Secallona pølsen minder om en fået pølse, som nok er den mest almindelig pølse på tapasbordet. Secallona er en smule mere gryderet end fuet og så er den oftest lidt tyndere, som gør den mere fast i konsistensen.

Paella krydderi // Paellero

For at i virkelig kan få smagen af Spanien ind i jeres danske køkken, har vi sendt det specielle krydderi der kommer i paella med. Så kan i selv lave den berømte ret på terrassen her til sommer. Eventuelt sammen med en dejlig omgang sangria.

Valnødder med honning // Nieces con miel

Som beskrevet før er honning en stor vare her i Katalonien. Og lige denne variant med nødder i honning, er faktisk noget der er set meget i Danmark. Smagen af en gedeost, nødderne og honning giver en utrolig dejlig smag.

Paella pande

VI har valgt en lille paella tema i denne kasse. Og da det kan være lidt svært at finde paella pander i Danmark, synes vi at I skulle have alle muligheder for at lave den berømte ret så autentisk som muligt. Og så i denne lille model, så i kan nyde den sammen med alt det andet lækre i laver til jeres tapasbord.

PAN CON TOMATE

se opskrift

PAELLA CON POLLO Y CHORIZO

se opskrift

PIMIENSTOS RELLENOS DE CARNE

se opskrift

GAMBAS AL AJILLO

se opskrift
SE MANGE FLERE OPSKRIFTER HER

Vin til din Tapaskasse?

Vores gode venner Simon og Jacob fra JAMAS Wine laver hver måned vin anbefalinger til vores Tapaskasse. De sælger udelukkende vine fra Spanien og er derfor sindssygt skarpe på vine til netop tapas.

Deres anbefalinger har de så også samlet i en prøvekasse, så nemt at bestille og leveret lige til døren.

SE DENNE MÅNEDS ANBEFALINGER