Lækkerier du finder i kassen

Sortfodsskinke – rester // Taquitos

Vi har igen “lidt rester” fra slagteren. Rester af højkvalitets sortfodsskinke, som er virkelig lækkert at blande i en salat eller måske lave en gang klassiske spanske kroketter – du kan se vores opskrift her.

Sortfodsskinke // Jamon de Cebo 50%

Ingen Tapaskasse uden en lækker sortfodsskinke. Udover at være en fast del af vores tapasbord, bruger vi også sortfodsskinken til mange andre retter, f.eks. i salater eller pastaretter.

Og så spiser vi den også ofte som en slags forret, en god sortfodskinke med noget brød med tomat og hvidløg, er virkelig lækkert

Sorte Oliven uden sten // Aceituna Negras

Vi har virkelig forelsket os i producenten Excelencia, de laver nogle super lækre og autentiske produkter, så dem kan du godt glæde dig til at smage mere fra i fremtiden.

Ost // Manchego de semi

Mere klassisk spansk kan det næsten ikke blive, en semi-tør Manchego ost. Vi synes den smager fantastisk, for sig selv eller med lidt lækkert skinke til.

Ost // Meczla Añejo

En meget populær ost på grund af dens fyldige smag og behagelige konsistens. Vi får tit spørgsmål på om skorpen kan spises og det anbefaler vi generelt ikke man gør.

Tag den gerne ud af køleskabet en halv time før du servere osten, så den lige får lov til at blive tempereret.

Sort oliven tappanade // Crema de ecituna negra

Hvis du har været med ombord i lidt længere tid, så ved du, at vi elsker alle former for tapenade, cremer og dyppelse. Vi må snart dele vores køleskab, for det er fyldt med disse lækkerier.

Vi bruger dem i madlavningen, smører dem på brød og erstatter sovsen til bøffen med det. Og denne sort oliven tappanade er en fast del af sortimentet.

Brød snacks // Picos

Hvis du kommer på besøg hos os, vil du altid finde disse snacks i huset. Vi spiser dem sammen med alle de mange forskellige lækre dybbelser som man kan finde her i Spanien og som du altid finder nogen af i vores Tapaskasser.

Karamelliserede mandler // Alemendras caramelizadas

Du skal selvfølgelig også have lidt til den søde tand og i denne uge faldt valget på karamelliserede mandler. Og jeg kan godt forsikre dig, at de er prøvesmagt mere end en gang her på kontoret. 😉

Krabbe paté // Pate de cangrejo

Her i Spanien har vi ikke leverpostej, tilgengæld kan man få et hav af forskellige patéer. Denne krabbe paté er lækker på et stykke flutes med lidt avocado på toppen. En god starter servering til dine tapasgæster.

Mini pølser // Mini Fuets

Fuet pølsen er nok den mest almindelige her i Spanien. Men vi har også erfaret, at der findes helt ekstremt mange forskellige fuet varianter. Fælles for dem alle er, at de fleste kan lide dem da de ikke er voldsomt stærke eller grove i konsistensen. Lige meget formen på pølsen, så går de super godt til en iskold Radler – se her hvordan du laver den hjemme hos dig.

Pate af iberico gris med kirsebær // Pate de Iberico con cerezas

Måske en af de ting her i kassen som deler vandende, det har denne paté på sortfodsskinke med kirsebær i hvertfald gjort hjemme hos os. Line er helt vild med den og Henrik knap så meget, så nu må du se hvilket hold du er på.

Oliven med rød peber //Aceituna con pimiento

Der findes oliven i alle afskygninger og med alverdens fyld og lager. Vi er tilbøjelige til at gå med vores klassiske valg som er med ansjos fyld. Men da vi smagte den her var vi slet ikke i tvivl om, at den skulle med i kassen. Vi håber du kan lide den.

Pølse // Salchichon

Endnu en af “must have” på et tapasbord hvis du spørger en spanier. Salchichon er primært lavet på svin, men findes også i varianter med kalv eller hestekød, denne er dog lavet udelukkende på svin.

Blæksprutte stykker // Trozos de pitón

Ikke et tapasbord uden seafood og der findes vildt mange lækre anvendelsesmuligheder med blæksprutte. Prøv f.eks. en af vores opskrifter som kunne være One pot med blæksprutte og chorizo eller Paella med blæksprutter og muslinger.

Violette mandler // Alemendras Violeta

Lækre mandler som kan snakkes som de er eller måske servere dem sammen med manchego osten og lidt honning.

SPÀRRAGOS A LA PLANCHA ENVUELTOS EN JAMÒN

se opskrift

PAN CON TAPENADE DE ACEITUNAS Y CHORIZO

se opskrift

PAN CON CERDO, PIMIENTO VERDE Y LIMÓN

se opskrift

TINTO DE VERANO

se opskrift
SE MANGE FLERE OPSKRIFTER HER

Vin til din Tapaskasse?

Vores gode venner Simon og Jacob fra JAMAS Wine laver hver måned vin anbefalinger til vores Tapaskasse. De sælger udelukkende vine fra Spanien og er derfor sindssygt skarpe på vine til netop tapas.

Deres anbefalinger har de så også samlet i en prøvekasse, så nemt at bestille og leveret lige til døren.

SE DENNE MÅNEDS ANBEFALINGER